Ātri paveicami mājokļa uzlabošanas darbi brīvdienām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Nedēļas nogale, iespējams, ikvienam ir nedēļas gaidītākais brīdis. Dažiem brīvdienas nozīmē laiskošanos dīvānā, citiem aktīvu atpūtu dabā, kādam spēku atjaunošanu vienatnē, citam kopā būšanu ar ģimeni. Brīvdienas nereti ir arī tas laiks, kad parūpēties par savu mājokli – lūk, daži sīki un ātri paveicami darbi, kas acumirklī izmainīs mājokļa atmosfēru.

Iztīri un izmazgā terasi

Foto: Pexels

Dārzs uzreiz izskatīsies svaigāks un tīrāks, ja to kārtīgi izslaucīsi un izmazgāsi. Liec lietā augstspiediena tīrītāju vai dārza šļūteni ar augstspiediena uzgali. Terases attīrīšana dārza zonu padarīs par pievilcīgāku un patīkamāku vietu, kur atpūsties un uzkrāt spēkus jaunajai darba nedēļai. Ja rodas motivācija kādam laikietilpīgākam darbiņam, pēc terases attīrīšanas koka grīdas īpašniekiem to ir vērts arī nolakot ar darvas eļļu – tā pasargās kokmateriālu no pelējuma, mitruma, sūnām un netīrumiem.

Noraus putekļus no mēbelēm

Notīri putekļus, ziedputekšņus un putnu atstātos zīmogus no dārza mēbelēm - tīras mēbeles teju vai aicinās iziet ārā un pabaudīt laiku pagalmā vai dārzā. Ja dārzs nav opcija - attīri ēdamistabas krēslus un noslauki putekļus no skapju augšām un citām mēbelēm.

Piekarini gaismas virtenes

Foto: Unsplash

Gaismas virtenes spēj acumirklī mainīt noskaņu. Padari dārzu par maģisku pasaku zemi, iekarinot tajā āra gaismu virtenes vai ar tām izrotājot balkonu vai terasi. Ja šāda opcija nepastāv, izmanto gaismu virtenes, lai izrotātu gultas galvgali, kādu tukšāku sienu vai palodzi - lampu virtenes jau sen vairs nav Ziemassvētku dekors vien.

Papildini interjeru ar augiem

Augi dara brīnumus. Tas ir viens no aktuālākajiem un vienlaikus vienkāršākajiem šī brīža interjera dekoriem - par to pārliecināsies ikviens, kas izmēģinās istabu papildināt ar dekoratīviem telpaugiem skaistos puķupodos. Izvēlies neparastu krāsu augus vai zaļumus ar unikālām lapām vai ziediem. Ļaujies fantāzijas lidojumam - izkārto augus dažādos augstumos, izmēģini dažādus novietojumus, piemēram, piekarini tos.

Pārkrāso puķupodus

Foto: Pexels

Ja mājās jau aug diženi telpaugi, taču vēlies pārmaiņas un jaunu noskaņu telpā, nomaini dekoratīvos puķupodus. Lai telpai pievienotu savu unikālo raksturu, izmanto aerosola krāsu, lai pārkrāsotu puķupodus un radi tiem neparastu dizainu ar paša zīmētiem motīviem. Puķupodi radīs acīm redzamas pārmaiņas, šī nianse neprasīs daudz laika un pūļu un var būt aizraujoša brīvdienu nodarbe.

Pārkrāso nelielas mēbeles vai dekorus ar aerosola krāsu

Līdzīgi kā ar puķupodiem vari rīkoties ar nelielām mēbelēm, piemēram, soliņiem, dārza galdiņiem, naktsskapīšiem, lampu statīviem vai rotu lādītēm. Nopūt dekorus vai nelielas mēbeles ar aerosola krāsu un ievies pavisam jaunu noskaņu un svaigumu mājoklī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu