KPV LV savu nostāju par amatu pārdali valdībā formulēs pirmdien (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ekrānšāviņš no Saeimas sēdes, kurā piedalās Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, deputātiem pulcējoties vairākās zālēs, ievērojot piesardzību ārkārtas situācijā, lai pēc iespējas mazinātu Covid-19 vīrusa izplatīšanās riskus.
Ekrānšāviņš no Saeimas sēdes, kurā piedalās Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, deputātiem pulcējoties vairākās zālēs, ievērojot piesardzību ārkārtas situācijā, lai pēc iespējas mazinātu Covid-19 vīrusa izplatīšanās riskus. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Savu nostāju jautājumā par iespējamo proporciju pārdali valdībā "KPV LV" apņēmusies formulēt pirmdien, 17.maijā.

"KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Možvillo informēja, ka šo jautājumu plānots izrunāt gan frakcijas, gan valdes apvienotajā sēdē, kas varētu notikt pirmdien plkst.10.

Par iespējamo atbildību pārdali valdībā savu pozīciju līdz šim nav formulējusi arī Jaunā konservatīvā partija (JKP), kamēr trīs pārējie valdības koalīcijas partneri piekrituši iespējamai ministru amatu proporcijas maiņai, izriet no Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) piektdien žurnālistiem paustā.

JKP uzskata, ka izveidojusies situācija ir jārisina ieinteresētām pusēm, piektdien norādīja partijas līderis Jānis Bordāns. Viņš sacīja - tiklīdz būs piedāvājums no premjera, JKP arī būs gatava to izskatīt un atbildēt, vai tas liekas pieņemams vai ir jālūko pēc citiem risinājumiem.

Bordāns pauda, ka JKP šajā jautājumā nav nekādu nosacījumu. Ne kā pārmetumu, bet kā faktu viņš konstatējis, ka Nacionālā apvienība (NA) ir izvirzījusi pretenzijas uz ekonomikas ministra amatu. Ja ir konkrēts ierosinājums, tad pirmdien, 17.maijā, par to arī runās koalīcijā, savukārt no JKP neesot jāgaida kādi ierosinājumi, jo partija neko neprasa šajā situācijā, uzsvēra Bordāns.

Tikmēr JKP Saeimas deputāts Gatis Eglītis sestdien mikroblogošanas vietnē "Twitter" ierakstījis, ka "koalīcijas līgums joprojām "uz pauzes"". Eglītis paredz, ka nākamā nedēļa "būs gana interesanta".

Jau ziņots, ka jautājums par iespējamu proporciju pārdali valdībā tika aktualizēts pēc tam, kad "KPV LV" savulaik virzītais ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs mainīja politisko piederību, pārejot uz NA. "KPV LV" Saeimas frakcija nolēma atsaukt viņu no ekonomikas ministra amata, tomēr, pieņemot šādu lēmumu, no "KPV LV" frakcijas "atšķēlās" vēl četri deputāti, līdz ar to šīs frakcijas rindas kopš valdības izveidošanas ir sarukušas vairākkārtīgi.

Ņemot vērā minēto, NA pauda vēlmi pārdalīt ministru proporcijas koalīcijā. "Par to šodien arī runājām, un par to nepieciešama vienprātība koalīcijā. NA, "Attīstībai/Par!" un "Jaunā vienotība" ir gatavi runāt par iespējamu proporciju pārdali, bet "KPV LV" un JKP izteica, ka viņiem būtu nepieciešams laiks, lai partiju iekšienē izdiskutētu gatavību meklēt risinājumus," piektdien stāstīja Kariņš.

Par minēto JKP un "KPV LV" jātiek skaidrība līdz pirmdien, 17.maijā, gaidāmajai koalīcijas sanāksmei.

"Darbu ir daudz, bet esmu pārliecināts, ka, ja varam turpināt meklēt kompromisa garu, varēsim atrast labu risinājumu," piektdien teica premjers.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu