Rīgas cirka vēsturiskās ēkās pārbūvi par 3,8 miljoniem eiro veiks apvienība "Aidaco Group" (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Пресс-фото.

Rīgas cirka atklātajā konkursā par vēsturiskās ēkas Merķeļa ielā 4, Rīgā, pārbūvi par uzvarētāju atzīta personu apvienība "Aidaco Group", kas minētos darbus veiks par 3 873 650 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas cirka pārstāve Zane Volkinšteine, konkurss tika izsludināts 2020.gada 25.novembrī, un tajā bija pieteikušies trīs pretendenti. Rīgas cirks ar konkursa uzvarētāju šī gada 13.maijā noslēdzis līgumu un tas paredz projektu - Rīgas cirka rekonstrukcijas siltumizolācijas un energoefektivitātes etapu īstenot 15 mēnešu laikā no līguma noslēgšanas dienas.

"Esam pagodināti uzsākt pārbūves darbus tik nozīmīgā ēkā – vienā no vecākajām cirka ēkām Eiropā.

Tehnoloģiski sarežģītākais šajā projektā ir jaunā kupola izbūve no krusteniski līmētām koka paneļu konstrukcijām un vēsturisko saglabājamo ēkas daļu atjaunošana.

Rīgai šī ir vitāli nozīmīga ēka, kas jau sen ir pelnījusi atbilstošu renovāciju, lai rekonstruētā cirka ēka iespējami drīz priecētu rīdziniekus un Rīgas viesus," teic "Aidaco Group” vadītājs Valdis Koks.

Foto: Publicitātes foto

Savukārt 3.februārī tika noslēgts arī līgums ar būvuzraudzības iepirkuma konkursa uzvarētāju - SIA "CMB" par būvuzraudzības veikšanu šajā projektā. Līgumcena ir 79 569 eiro, ieskaitot PVN.

Rīgas cirka valdes locekle Liene Pērkone norādīja, ka Rīgas cirka rekonstrukcijas projekts jau patlaban apvieno vairākus partnerus - gan projektam piesaistītais arhitektu birojs "NRJA", gan konkursā uzvarējušais būvuzraugs ir tirgū atzīti speciālisti.

"Esam priecīgi par vēl viena spēcīga partnera iesaistīšanos vēsturiskās ēkas rekonstrukcijā. Pirmajā rekonstrukcijas posmā paredzēts koncentrēties uz energoefektivitātes paaugstināšanu Rīgas cirka vēsturiskajā ēkā, kā arī, pateicoties papildus piesaistītajam finansējumam, varēsim veikt darbus, kas nepieciešami cirka funkcionalitātes nodrošināšanai," pauda Pērkone.

Volkinšteine atzīmēja, ka projekts tiek īstenots darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" specifiskajā atbalsta mērķī "Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu valsts un dzīvojamās ēkās". Projekta attiecināmās izmaksas noteiktas 2,9 miljonu eiro apmērā, no tām plānotais Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalsta apmērs - 2,5 miljoni eiro jeb 85% no projekta attiecināmajām izmaksām, savukārt valsts budžeta līdzfinansējums - 447 132 eiro apmērā jeb 15% no projekta attiecināmajām izmaksām.

Foto: Publicitātes foto

Pēc Volkinšteines paustā, Rīgas cirka ēka būvēta 1888.gadā, un tās teju 133 gadu garajā mūžā ēkā notikušas visdažādākās kultūras un mākslas aktivitātes - tieši šeit rādītas Rīgā pirmās kinofilmas un risinājušies citi kultūrnotikumi un, protams, rādītas cirka izrādes.

Viņa pavēstīja, ka rekonstrukcija tiek veikta, lai uzlabotu ēkas energoefektivitāti un pielāgotu ēku mūsdienu vajadzībām, tādējādi nozīmīgas cirka aktivitātes darot pieejamas iespējami plašai publikai un ilgtermiņā veicinot cirka nozares attīstību un atpazīstamību Latvijas un starptautiskā mērogā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu