Lavrovs: Baltkrievijas pieeja incidentam ar "Ryanair" lidmašīnu ir pilnīgi saprātīga (31)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Foto: Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs pirmdien paziņojis, ka Baltkrievija "pilnīgi saprātīgi" pieiet incidentam ar aviokompānijas "Ryanair" lidmašīnu, kas ar opozicionāru Romānu Protaseviču svētdien tika novirzīta uz Minsku.

"Baltkrievijas Ārlietu ministrijas pārstāvis (..) caurspīdīgā veidā uzsvēra Baltkrievijas varasiestāžu gatavību rīkoties šajā jautājumā," žurnālistiem sacīja Lavrovs. "Es domāju, ka tā ir pilnīgi saprātīga pieeja."

Viņš norādīja, ka Baltkrievijas varasiestādes uzsvērušas gatavību "darboties šajā jautājumā caurredzami, sekot visiem starptautiskajiem noteikumiem un garantēt pilnīgu caurredzamību, ieskaitot, nepieciešamības gadījumā, uzņemt starptautiskos ekspertus".

Vienlaikus Kremlis paziņoja, ka atbalsta starptautisku izmeklēšanu par notikušo.

"Ir starptautiskas aviopārvadājumu vadlīnijas, un starptautisko aviopārvadājumu iestādēm būtu jāizvērtē, vai šie starptautiskie standarti tika ievēroti vai nē," paziņoja Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs.

Viņš arī aicināja mierīgi izvērtēt notikušo, piebilstot, ka jau izskanējuši aicinājumi piemērot Baltkrievijai sankcijas, lai gan notikušais esot bijis saskaņā ar starptautiskajām vadlīnijām.

"Mēs nevēlamies iesaistīties šajās sacensībās, kurās kāds tiek nosodīts vai atbalstīts," sacīja Peskovs.

Jau ziņots, ka Baltkrievijas režīma varasiestādes svētdien piespieda aviokompānijas "Ryanair" lidmašīnu, kas bija ceļā no Atēnām uz Viļņu, nolaisties Minskā, lai aizturētu opozīcijas līderes Svetlanas Tihanovskas štāba locekli, opozīcijas medija "Nexta" dibinātāju Romānu Protaseviču.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu