Publicēts video ar Lukašenko režīma nolaupīto Protaseviču (43)

Papildināts
TVNET/Meduza
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīmam lojālā "Telegram" kanālā ievietots video ar opozicionāra Romāna Protaseviča paziņojumu, vēsta "Mediazona".

Video ierakstā Protasevičs norāda, ka viņam neesot veselības problēmu un ka viņš "turpina sadarboties ar izmeklēšanu un sniegt liecības, kurās atzīstas". Izskatās, ka opozicionārs lasa priekšā uzrakstītu tekstu.

Iepriekš medijos izskanēja, ka svētdien Minskā aizturētajam Protasevičam radušās nopietnas problēmas ar sirdi un viņš kritiskā stāvoklī hospitalizēts vienā no Minskas slimnīcām, pirmdien vēsta "Telegram" kanāls "Belamova", atsaucoties uz opozicionāra māti, kura saņēmusi neapstiprinātu informāciju.

"Romāna Protaseviča māte paziņojusi, ka saskaņā ar neapstiprinātu informāciju viņas dēls atrasts vienā no Minskas slimnīcām. Viņa stāvoklis ir kritisks - sirds problēmas. Par to viņu informējuši laba vēlētāji," raksta "Belamova", kuras redaktors ir Protasevičs.

Viņa māte Natālija ziņas par dēla hospitalizāciju apstiprināja arī Polijā bāzētajam telekanālam "Belsat". Viņa paskaidroja, ka informāciju saņēmusi no "cilvēkiem mediķu aprindās", taču nezina, vai tā ir patiesa. Viņa arī atzina, ka viņas dēlam ir sirds problēmas.

"Romānam ir sirds problēmas, kuru dēļ viņu nepaņēma armijā. Vienreiz viņš bija pirmsinfarkta stāvoklī. Ja viņam kaut kas ir izdarīts, tas var izprovocēt sirdslēkmi," sacīja Natālija.

Viņa norādīja, ka nezina, kurā slimnīcā viņas dēls varētu būt, jo "informācija nodota no viena ārsta citam".

Tikmēr Baltkrievijas Iekšlietu ministrija noraidījusi ziņas par Protaseviča hospitalizāciju, paziņojot, ka viņš atrodas izmeklēšanas izolatorā un nekādas sūdzības par veselības stāvokli no viņa nav saņemtas.

Kā ziņots, lidmašīnai, kas svētdien bija ceļā no Atēnām uz Viļņu, Baltkrievijas gaisa telpā netālu no Lietuvas robežas nācās mainīt kursu un doties uz Minsku, kur Baltkrievijas kriminālpolicija aizturēja vienu no tās pasažieriem - opozīcijas līderes Svetlanas Tihanovskas štāba locekli, opozīcijas medija "Nexta" dibinātāju un galveno redaktoru Romānu Protaseviču, kuram Baltkrievijā draud nāvessods. Aizturēta arī viņa draudzene, Krievijas pilsone Sofija Sapega.

Lietuvas premjerministra birojs apstiprinājis, ka no Minskas ceļu neturpināja pieci pasažieri. No Atēnām izlidoja 126 pasažieri, savukārt Viļņā nolaidās 121. 

Komentāri (43)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu