Neskatoties uz pandēmiju, Everestā šogad uzkāpuši 350 cilvēki

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Neskatoties uz pandēmiju, kopš 2021.gada sākuma Everestā veiksmīgi uzkāpuši aptuveni 350 cilvēki, paziņojušas Nepālas amatpersonas.

Pārējiem alpīnistiem, kas vēlas iekarot augstāko kalna virsotni uz Zemes, jāgaida nākamais labvēlīgo laikapstākļu logs, kas tiek prognozēts maija beigās, sacīja Nepālas Tūrisma departamenta direktore Mira Ačarja.

Lai gan Nepālas amatpersonas noraidījušas mediju ziņas par Covid-19 izplatīšanos Everesta bāzes nometnē, vairāki alpīnisti, bažījoties par drošību, ir atcēluši šogad plānotās ekspedīcijas.

Austrijā bāzētās kompānijas "Furtenbach Adventures" pārstāvis Lūkass Furtenbahs sacīja, ka viņi atcēluši ekspedīciju pēc tam, kad ar jauno koronavīrusu inficējušies divi ekspedīcijas locekļi.

"Mēs atcēlām, jo situācija ar Covid bāzes nometnē izgājusi ārpus kontroles. Visām komandām ir Covid gadījumi. Dažām ļoti daudzi. Un vairums neveic testus vai pārstājušas testēt," ziņu aģentūrai DPA sacīja Furtenbahs.

Ačarja sacīja, ka neviens ekspedīcijas organizētājs nav oficiāli informējis Tūrisma departamentu par ekspedīcijas atcelšanu.

Nepāla ir izdevusi 408 atļaujas uzkāpt Everestā no dienvidu puses.

Jaunā koronavīrusa pirmais vilnis Nepālu skāra salīdzinoši maz, taču pēdējā laikā vīruss sācis strauji izplatīties nelielajā valstī, un pozitīvs ir gandrīz katrs otrais veiktais Covid-19 tests.

Nepālā svētdien tika reģistrēti 7914 jauni Covid-19 gadījumi 193 nāves gadījumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu