"Air France", "Finnair" un "Singapore Airlines" aptur lidojumus Baltkrievijas gaisa telpā (7)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: REUTERS/Regis Duvignau//File Photo

Lidsabiedrības "Air France", "Finnair" un "Singapore Airlines" apturējušas lidojumus Baltkrievijas gaisa telpā, otrdien paziņojušas lidsabiedrības.

Ņemot vērā Eiropas Savienības (ES) samitā pirmdien nolemto, "Air France" līdz tālākiem paziņojumiem apturējusi lidojumus Baltkrievijas gaisa telpā, paziņoja Francijas lidsabiedrība, norādot, ka lidmašīnas, kas jau atrodas gaisā, mainīs lidojuma plānus.

"Singapore Airlines" arī pārvirzīs lidojumus uz Eiropu, lai izvairītos no Baltkrievijas gaisa telpas, un turpinās uzmanīgi sekot līdzi situācijai, paziņoja aviokompānija.

"Mūsu klientu un apkalpes drošība ir mūsu prioritāte," ziņu aģentūrai AFP sacīja "Singapore Airlines" preses pārstāvis.

"Finnair" paziņoja, ka nākamais lidojums, ko ietekmēs lēmums par lidojumu pārvirzīšanu, būs trešdien uz Turcijas piekrastes pilsētu Gazipašu.

No Baltkrievijas gaisa telpas izvairīties pirmdien nolēma arī Skandināvijas valstu aviokompānija SAS, Vācijas nacionālās aviokompānija "Lufthansa" un Latvijas nacionālā lidsabiedrība "airBaltic".

Arī Lielbritānija devusi rīkojumu britu aviokompānijām izvairīties no Baltkrievijas gaisa telpas, un Ukraina no trešdienas apturēs aviosatiksmi ar Baltkrieviju.

Eiropadome pirmdien aicināja visas ES bāzētās aviosabiedrības izvairīties no lidošanas virs Baltkrievijas.

Eiropadome stingri nosodīja svētdien notikušo lidsabiedrības "Ryanair" piespiedu nosēdināšanu Minskā, kas apdraud aviācijas drošību, un Baltkrievijas varas iestāžu veikto žurnālista Romāna Protaseviča un viņa draudzenes Sofijas Sapegas aizturēšanu.

Eiropadome vienojās par ekonomisku un personālu sankciju noteikšanu pret Baltkrieviju, tostarp aizliedzot Baltkrievijas aviosabiedrībām lidojumus Eiropas Savienības gaisa telpā un liedzot tām piekļuvi ES lidostām.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu