Valdība šodien lems par skatītāju klātbūtni pasaules hokeja čempionāta spēlēs (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Hokeja fani. Ilustratīvs foto
Hokeja fani. Ilustratīvs foto Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdība šodien iekļāva darba kārtībā jautājumu par skatītāju klātbūtni pasaules hokeja čempionāta spēlēs.

Kā skaidroja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), pretēji dotajam uzdevumam, regulējumu, kas pieļauj skatītāju klātbūtni hokeja čempionātā, izstrādājusi Izglītības un zinātnes ministrija, nevis Veselības ministrija.

Turklāt pēc ministrijas speciālistu veiktā izvērtējuma ir veiktas izmaiņas šajā noteikumu projektā, un tas neesot saskaņots Operatīvās vadības grupā.

Līdz ar to neesot ievērota esošā procedūra, taču Veselības ministrijai neesot iebildumu pēc būtības šo jautājumu izskatīt.

Pavļuts norādīja, ka Veselības ministrijas ieskatā būtiskākais, lai skatītāji čempionāta spēlēs nepulcējas pirms 1.jūnija, kamēr nav viss sagatavots vakcinācijas sertifikātu izsniegšanai.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) norādīja, ka būtu svarīgi, lai apliecinājums, ka skatītājs ir vakcinēts, būtu pieejams elektroniski, lai to nevarētu viltot.

Kā ziņots, Ministru prezidenta pienākumu izpildītājs, ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) otrdien ar rezolūciju nodevis TM un Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) Veselības ministrijas (VM) sagatavoto viedokli par iespējām skatītājiem sekot līdzi hokeja čempionāta spēlēm to norises vietā.

Tieši pēc JKP iniciatīvas šis jautājums tika virzīts izskatīšanai Saeimā, bet tagad tas nosūtīts izvērtēšanai šī paša politiskā spēka pārraudzībā esošajām ministrijām - IZM un TM.

Valsts kancelejā aģentūru LETA informēja, ka rezolūcijā TM un IZM lūgts izvērtēt VM sniegto viedokli par Saeimas paziņojumu, kas "uzdeva Ministru kabinetam nekavējoties izstrādāt kārtību, kādā 2021.gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem spēles klātienē drīkst apmeklēt personas, kuras ir vakcinētas pret Covid-19 [slimību izraisošo] infekciju".

LETA jau vēstīja, ka pret Covid-19 nevakcinētus skatītājus pasaules hokeja čempionātā Rīgā ielaist nevajadzētu, savukārt vakcinēto ielaišanas gadījumā epidemioloģiskās drošības riski būtu zemi, taču vēl nav IT risinājuma vakcinēšanās fakta apliecināšanai, - šāda nostāja pausta VM vēstulē, kas tapusi pēc Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) rezolūcijas ministrijai izvērtēt "Saeimas paziņojumu", ar kuru valdībai tika uzdots nekavējoties izstrādāt kārtību, lai pret Covid-19 vakcinētajiem un slimību pārslimojušajiem ļautu klātienē vērot hokeja čempionātu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu