Baltkrievijā pašnāvību izdarījis aktīvists; savā nāvē viņš vainojis Izmeklēšanas komiteju (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Dmitrijs Stahovskis
Dmitrijs Stahovskis Foto: meduza.io

Baltkrievijā pašnāvību izdarījis jaunietis, pret kuru tika ierosināta krimināllieta par dalību masu protestos, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Kā liecina cilvēktiesību aizsardzības organizācijas “Vjasna”, Dmitrijs Stahovskis pašnāvību esot izdarījis, būdams 17 gadus vecs. Savukārt saskaņā ar Baltkrievijas varas iestāžu informāciju viņš miris 18 gadu vecumā.

Stahovska nāvi izdevuma “Mediazona” Baltkrievijas versijai apstiprinājusi viņa draudzene.

Pēc Stahovska nāves viņa profilā sociālajā tīklā “VKontakte” parādījās ieraksts, kurā viņš norāda, ka pašnāvības iemesls ir pret viņu ierosinātā krimināllieta un spiediens no Baltkrievijas varas iestādēm.

“Ja jūs šo lasāt, manis vairs nav starp dzīvajiem. Tajā vainojama Izmeklēšanas komiteja. Ja uz mani nebūtu izdarīts ilgstošs spiediens, es nebūtu izšķīries par tādu briesmīgu rīcību kā pašnāvība. Tomēr mani spēki ir galā. Es netiku galā,” teikts Stahovska ierakstā.

Saskaņā ar “Vjasna” rīcībā esošo informāciju, Stahovskis bija bārenis. Viņš dzīvoja kopmītnēs. Tieši kopmītnes darbinieki par viņu esot ziņojuši varas iestādēm kā par protestu dalībnieku.

Savukārt kāds Stahovska draugs izdevumam “Naša Ņiva” norādījis, ka kopmītnē viņš esot sācis dzīvot pēc tam, kad pret viņu jau bija ierosināta krimināllieta.

Jaunieša nāvi apstiprināja arī Izmeklēšanas komiteja. Varas iestādes apgalvo, ka autopsijā Stahovska asinīs konstatētas 2,4 promiles alkohola.

Jaunieša nāvi komentējusi arī Baltkrievijas opozīcijas līdere Svetlana Tihanovska.

“Mēs vairs nevaram izglābt Dimu, tomēr mums ir jāglābj deviņi miljoni baltkrievu un mums ir jāglābj sevi - kā nāciju. Lai šādas šausmas neatkārtotos vairs nekad,” teikts Tihanovskas paziņojumā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu