Igaunijas laikraksts "Postimees" izrāda solidaritāti ar Baltkrievijas tautu (3)

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: DenisDavidoff/Shutterstock

Igaunijas laikraksta "Postimees" un tā interneta portāla nosaukums ceturtdien iekrāsoti Baltkrievijas vēsturiskā baltsarkanbaltā karoga krāsās.

"Pašreiz būtu nepareizi piekāpties stūrī iedzīta diktatora īstenotajai iebiedēšanai, it īpaši brīvā pasaulē, kurā tiek aizsargāta vārda un uzskatu brīvība.

Labs piemērs ir Latvijas lēmums aizstāt Baltkrievijas valsts karogu ar baltsarkanbalto karogu pasaules hokeja čempionātā,"

šodien lasāms "Postimees" redaktora slejā.

""Postimees" vēstījums Aleksandram Lukašenko un viņa autokrātiskajam režīmam ir nepārprotams - mēs iestājamies par demokrātiju un brīviem medijiem Baltkrievijā!" vēsta laikraksts, norādot, ka ar šo paziņojumu vēlas iedrošināt baltkrievu tautu un žurnālistus, kas spiesti dzīvot bailēs.

Jau vēstīts, ka Eiropadome šīs nedēļas sākumā vienojās par ekonomisku un personālu sankciju noteikšanu pret Baltkrieviju, tostarp aizliedzot Baltkrievijas aviosabiedrībām lidojumus ES gaisa telpā un liedzot tām piekļuvi ES lidostām. Eiropadome šādi atbildēja uz pasažieru lidmašīnas piespiedu nosēdināšanu Minskā, kas tika veikta ar mērķi aizturēt Baltkrievijas opozīcijas žurnālistu.

Reaģējot uz šo notikumu, pirmdien Rīgā, pie viesnīcas "Radisson Blu Hotel Latvija", kur izlikti pasaules čempionāta hokejā dalībvalstu karogi, Baltkrievijas oficiālais karogs tika nomainīts pret Baltkrievijas vēsturisko baltsarkanbalto karogu.

Saistībā ar to Latvijas vēstnieks Baltkrievijā Einārs Semanis 24.maijā tika izsaukts uz Baltkrievijas Ārlietu ministriju, kur iepazīstināts ar lēmumu likt Latvijas vēstniecības Minskā diplomātiem atstāt valsti. Savukārt reaģējot uz Baltkrievijas rīcību, Latvijas Ārlietu ministrija informēja Baltkrievijas pagaidu pilnvaroto lietvedi par identisku rīcību un baltkrievu diplomātu izraidīšanu līdz attiecību normalizēšanas brīdim.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu