Latvija testē pašvaldības: Ventspils

CopyLinkedIn Draugiem X
Latvija testē pašvaldības
Latvija testē pašvaldības Foto: TVNET/ReTV

Ventspils novads pirms novadu reformas bija lielākais Latvijā pēc platības, tomēr pēc reformas tas ar nedaudz vairāk nekā 10 800 iedzīvotājiem kļūs par vienu no mazapdzīvotākajiem. Viena no lielākajām problēmām novadā, uz ko norāda gan aptaujātie novada iedzīvotāji, gan arī cilvēki no citiem Latvijas novadiem, ir bezdarbs. Kā nākamā domes sasaukuma deputātu amata kandidāti plāno risināt bezdarba problēmu novadā? Šovakar, 1.jūnijā plkst. 18.00 ReTV kanālā būs iespējams noskatīties noslēdzošās debates, kurās tiks pētīts politiskais piedāvājums Ventspils novadā.

Sākotnējais novadu reformas plāns paredzēja apvienot Ventspils novadu ar Ventspils pilsētu, tomēr pret to iebilda novada dome un galā Saeima šādu plānu neapstiprināja. Tajā pašā laikā eksperte atklāj, praktiskie apsvērumi tomēr rāda, ka daudzi novada iedzīvotāji savu dzīvi vairāk izvēlas pavadīt Ventspils pilsētā. Kā kandidāti plāno padarīt Ventspils novadu par mūsdienīgu un patstāvīgu novadu? Uz šo un citiem jautājumiem atbildes sniegs visi trīs politisko spēku sarakstu līderi Ventspils novadā šā vakara debatēs.

Ventspils novada politisko spēku pārstāvji:

  • Dace Vašuka, politiskā partija “Latvijas reģionu apvienība” (LRA);
  • Aivars Mucenieks, Latvijas Zemnieku savienība (LZS);
  • Andis Zariņš, Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA).

Ar Ventspils novadu kandidātu debatēm ReTV un TVNET ziņu dienestu komandas būs noslēgušas pašvaldību debašu maratonu. Kopumā priekšvēlēšanu debates klātienē līdz 1.jūnijam tika organizētas 15 pašvaldībās. Šajā laikā vēlētājus ar savu redzējumu iepazīstinājuši Bauskas, Alūksnes, Līvānu, Cēsu, Saulkrastu, Ogres, Tukuma, Valmieras, Valkas, Saulkrastu novadu un Daugavpils, Jelgavas, Jēkabpils, Jūrmalas un Liepājas pašvaldību deputātu amata kandidāti.

2021.gada pašvaldību vēlēšanas notiks jūnija pirmajā sestdienā - 5.jūnijā.

Tajās vēlētāji varēs balsot jebkurā savas pašvaldības jeb sava vēlēšanu apgabala iecirknī, kā balsošanas dokumentu izmantojot pasi vai personas apliecību.

Projektu finansē NEPLP no sabiedriskā pasūtījuma līdzekļiem.

Nacionālās Elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes logo
Nacionālās Elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes logo Foto: NEPLP/Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu