Porsche Rīgā uzstāda jaudīgāko elektroauto lādētāju

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ivars Norvelis atklāj Latvijā jaudīgāko elektroauto lādētāju
Ivars Norvelis atklāj Latvijā jaudīgāko elektroauto lādētāju Foto: Publicitātes foto

Turpinot elektromobiļu infrastruktūras attīstīšanu Latvijā, pie “Porsche Latvija” centra Rīgā aklāti divi līdz šim jaudīgākieč elektroauto līdzstrāvas lādētāji Latvijā.

Pieslēdzoties “Charge Box” iekārtai, tā elektroauto spēj lādēt ar līdz pat 320 kilovatu jaudu. Tas nozīmē, ka automašīna enerģiju 100 km veikšanai spēj uzsūkt aptuveni 5 minūtēs, bet 22 minūtēs elektrisko automobili varēs uzlādēt līdz pat 80%, lai pēc tam bez bažām nobrauktu 380 kilometrus.

“Mūsu mērķis ir parādīt, ka elektroauto mūsdienās var uzlādēt teju tikpat ātri, cik uzpildīt degvielu”, norāda “Porsche Latvija” centra vadītājs Ivars Norvelis. Viņš arī piebilst, ka ilgā uzlāde ir viena no elektromobiļu īpašnieku bažām, un šī iekārta nodzēš tradicionālo lādētāju radītās robežas, paveicot darbu nevis vairākās stundās, bet gan dažās minūtēs.

Jāteic gan, ka uzlādes stacija nav domāta visiem elektromobiļu īpašniekiem; to bez  maksas varēs izmantot klienti, kas uz “Porsche Latvija” centru dosies ar savu elektroauto.

Līdz šim “Baltijas sporta auto” ir atvēris arī četras publiskās elektromobiļu uzlādes stacijas – divas pie “Arēna Rīga”, pa vienai pie ACB Tenisa kluba Mārupē un pie Liepupes muižas. Šajos punktos automašīnām var veikt standarta jaudas uzlādi.

Elektroauto skaits stabili aug

Elektroautomobiļu skaits Latvijā pēdējā gada laikā ir ievērojami audzis. Saskaņā ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas datiem 

šā gada aprīļa sākumā Latvijā reģistrēti 1349 elektroauto, kas ir teju divreiz vairāk nekā līdz 2020. gada aprīlim,

kad bija reģistrētas 735 elektriskās automašīnas. Šā gada pirmajos trīs mēnešos Latvijā populārākais elektroauto, starp citu, bija elektriskais “Porsche Taycan”, kas pārdots 12 eksemplāros.

Elektrifikācija globālā mērogā

Palielinoties ar elektrību darbināmo auto skaitam, aug arī vajadzība pēc ērtas un ātras enerģijas iegūšanas. Pie elektroauto uzlādes staciju pieejamības un efektivitātes uzlabošanas strādā ne tikai “Porsche Latvija”. Lai padarītu pārvietošanos ērtāku cilvēkiem, kas izmanto dabai draudzīgākas, ar elektrību darbināmas automašīnas, Satiksmes ministrija līdz 2030. gadam Latvijā plāno atvērt elektromobiļu lieljaudas uzlādes punktus.

Visā Eiropas Savienībā šobrīd ir svarīga virzība uz videi draudzīgāku, tīrāku mobilitāti, aicinot samazināt CO2 izmešus, kam seko arī “Porsche”. “Ir skaidrs, ka nākamais “Porsche Macan”, kas tirgū nonāks 2023. gadā, būs pilnībā elektrisks. Papildus tam vācu sporta auto ražotājs turpina ieviest arī vairākas hibrīda auto versijas. Turpmākajos gados mūsu mērķis ir nodrošināt, ka puse pieejamo automobiļu būs elektriski,” piebilst Norvelis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu