Covid-19: Vjetnamas lielākajā pilsētā testēs 13 miljonus cilvēku

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Photo by Nhac NGUYEN / AFP

Varasiestādes Vjetnamas lielākajā pilsētā Hošiminā gatavojas veikt Covid-19 testus visiem 13 miljoniem iedzīvotāju, šādi reaģējot uz straujo kopienas transmisiju, svētdien pavēstīja oficiālie mediji.

Dienvidu metropolē tiks izvērsta masveida testēšanas programma, katru dienu testējot 100 000 cilvēku, ārkārtas sanāksmē svētdien pavēstīja pilsētas galva Ngujens Tan Fongs.

Sākot ar pirmdienu, pilsētā pirmo reizi kopš 2020.gada aprīļa tiek ieviestas sociālās distancēšanās prasības.

Lēmums tika pieņemts pēc tam, kad tika konstatēti 100 jauni inficēšanās gadījumi, kas ir saistīti ar uzliesmojumu kristiešu misijā.

Ārpus darba vietām un slimnīcām aizliegts pulcēties vairāk nekā desmit cilvēkiem, un ir jāievēro divu metru sociālās distancēšanās noteikumi.

Vjetnama izpelnījusies cildinājumus par rīcībpolitiku Covid-19 krīzē, un valstī mēnesi nebija kopienas transmisijas gadījumu, tomēr 27.aprīlī atkal tika konstatēti vietējās transmisijas gadījumi, un kopš tā laika reģistrēti vairāk nekā 4000 inficēšanās gadījumu.

Veselības ministrija sestdien pavēstīja, ka ir konstatējusi jaunu Covid-19 vīrusa paveidu, kas apvieno vīrusa Indijas un Lielbritānijas paveidu iezīmes.

Kopš pandēmijas sākuma Vjetnamā oficiāli reģistrēti 7107 koronavīrusa gadījumi un 47 ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu