Sadarbības sanāksmē vienojas par iespējamu tālāku Covid-19 atvieglojumu izskatīšanu (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Ministru kabinets / Government of Latvia

Šodien, 31.maijā, notika koalīcijas Sadarbības sanāksmes sēde. Pēc tās preses konferencē politiķi informē sabiedrību, par ko ir panākta vienošanās. Politiķi vienojušies par iespējamu tālāku Covid-19 ierobežojumu atcelšanas izskatīšanu kārtējā valdības sēdē otrdien 1.jūnijā.

Preses konferencē piedalās:

? Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV);

? Kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA);

? KPV LV frakcijas priekšsēdētājs Māris Možvillo (KPV LV);

? Saeimas deputāts Gatis Eglītis (JKP);

? Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Arturs Toms Plešs (A/Par!).

Rīt, 1.jūnijā, valdība diskutēs par otro "atvieglošanas soli" jeb iespējamiem atvieglojumiem tirdzniecības centriem un kultūras iestādēm, šodien pēc Sadarbības sanāksmes teica Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš stāstīja, ka Latvijā aizvien turpina samazināties ar Covid-19 saslimušo skaits, kā arī pieaug vakcinēto personu aptvere. Šai sakarā rīt valdība skatīs otro "atvieglošanas soli", kas pamatā skars tirdzniecības centrus un kultūras iestādes.

Kariņš aicināja visus vēl neizlēmušos vakcinēties, jo vakcinācijas process ir ļoti viegls, tas neko nemaksā un pasargā potēto personu no smagas saslimšanas un nāves. Vienlaikus viņš piebilda, ka rīt Veselības ministrija plāno ziņot par kārtību, kādā varēs sākt potēt bērnus no 12 gadu vecuma ar "Pfizer/BioNTech" vakcīnu.

Lūgts pastāstīt plašāk par iespējamiem atvieglojumiem, Kariņš norādīja, ka neko detalizēti pastāstīt nevar,

jo šovakar par to vēl aizvien diskutē un saskaņo atbildīgā Operatīvā vadības grupa. Viņš teica, ka rīt būs zināmi potenciālie datumi un precīzas detaļas.

Tikmēr kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) norādīja, ka muzeji ir ieguldījuši lielu darbu, un ministrija veidojusi pilotprojektus, lai pārbaudītu un pierādītu, ka atsevišķas kultūras iestādes ir Covid-19 drošas. Viņš ir pārliecināts, ka pēc šo pilotprojektu rezultātiem valdība būtu tik un tā atvērusi muzejus, neskatoties uz šo "otro soli".

Kultūras ministrijai arī esot plāni par pasākumu atsākšanu pēc 15.jūnija, kuros varētu piedalīties vakcinētas un Covid-19 testu veikušas personas.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu