Nepilngadīgi un iereibuši: divi jaunieši ar nomas auto izraisa avāriju

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Agrā brīvdienas rītā Kuldīgas ielas iedzīvotāju mieru iztraucēja jauniešu kompānija, kas galvaspilsētas ielās bija izbraukuši ar pretlikumīgā kārtā iegūtu auto nomas transportlīdzekli.

Kā vēsta raidījums Degpunktā, Pārdaugavā piedzīvots iespaidīgais negadījums ar auto nomas transportlīdzekli Fiat, kuru vadīja iereibis nepilgadīgais. Viņš sava

iereibušā drauga kompānijā netika galā ar auto vadību un lielā ātrumā ietriecās privātmājas žogā un vārtos.

Kuldīgas ielas iedzīvotāja Emīlija raidījumam atklāj, ka bija virtuvē uzlikusi vārīties ūdeni, piegājusi pie loga un tieši tajā brīdī atskanējis neparasti skaļš troksnis.

"Prātoju, uzkritīs mašīnai vai ne. Tas blīkšķis bija liels, visi kaimiņi uzreiz pamodās, kaimiņiene no otrā stāva. Vīrs pamanīja, ka divi jaunieši no turienes lec laukā un skrien prom," stāsta Emīlija, kuras vīrs ar kaimiņu no blakus mājas sāka abu jauniešu ķeršanu.

Tā nebija ilga, un pēc vainīgo nogādāšanas atpakaļ notikuma vietā izsaukta gan policija, gan mediķi, jo vienam no jauniešiem bijusi traumēta seja, bet otrs reibuma dēļ nav varējis neko sakarīgu pateikt.

Nepilngadīgo Fiat pasažieri mediķi nogādāja slimnīcā, savukārt ar avārijas izraisītāju pārrunas veiktas turpat uz vietas un noskaidrots, ka šoferītim ir tikai 15 gadu un 0,78 promiļu reibums. Koncentrācija izelpā nav liela, tomēr pusaudzim ar to bijis gana, lai nevarētu ne paiet, ne sakarīgi parunāt.

Valsts policijā ziņo, ka par notīkošo ir sākts kriminālprocess pēc panta par braukšanu reibumā un avārijas izraisīšanu, ja tajā cietuši cilvēki.

Jāteic, ka kriminālprocess ir tikai viena daļa no nepatikšanām, jo auto nomas kompānija vēlēsies ne tikai nodarīto zaudējumu atlīdzināšanu, bet arī nomas līgumā  minētās soda naudas samaksu. Cik tā liela? CityBee gadījumā tie ir 2000 eiro par lietotāja konta nodošanu citām personām, par braukšanu bez vadītāja apliecības, braukšanu alkohola vai narkotisko vielu reibumā. Tāpat CityBee norāda, ka Fiat 500, ar kuru tika izraisīta avārija, bija ņemta nomā no konta, kura īpašnieks ir dzimis 1996.gadā. Šobrīd konts jau ir bloķēts un persona, kuras vārdā auto lietots, informēta par notikušo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu