Merilinai Monro - 95! Dīvas citāti, kuros der ieklausīties...

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SCANPIX

«Esmu egoiste, ārkārtīgi nepacietīga un bieži nedroša. Es pieļauju kļūdas. Es zaudēju kontroli, un dažreiz to ir grūti paciest. Bet, ja jūs nevarat mani izturēt, kad esmu vissliktākā, tad jūs mani neesat pelnījuši, kad esmu vislabākā," par sevi ir teikusi pasaulslavenā dīva Merilina Monro, kurai šodien, 1. jūnijā, apritētu 95 gadi!

Monro karjeru sāka kā modele, bet 1946.gadā, parakstot līgumu ar filmu studiju «Twentieth Century-Fox», aizsākās viņas aktrises karjera. Sākumā Merilina bija redzama mazākās lomās, taču pirmo popularitāti guva, pateicoties lomām filmās «The Asphalt Jungle» un «All About Eve». Merilina Monro tiek dēvēta par vienu no skaistākajām aktrisēm pasaulē.

36 dzīves gadu laikā viņai izdevās izveidot tēlu, kuru atcerēsies mūžam.

Foto: AP/Scanpix

Dzīves pēdējos gados iezīmējās slimība, privātās problēmas. Monro nomira 1962. gada 5. augustā no barbiturātu pārdozēšanas, oficiāli viņas nāve tiek klasificēta kā pašnāvība, tomēr pastāv vairākas sazvērestības teorijas par viņas nāves apstākļiem.

Merilina Monro šodien, 2021. gada 1. jūnijā, būtu kļuvusi 95 gadus veca. Par godu piemiņai apkopojām dzīvesgudrus aktrises citātus

"Cik nepareizi sievietei ir gaidīt, ka vīrietis atnāks un izveidos to sapņu pasauli, kurā viņa grib dzīvot! Tā jārada pašai. Negaidi!"

"Labāk būt vienai – kaut nelaimīgai – nekā nelaimīgai un kopā ar kādu!"

"Sievietē ir jābūt divām skaistām lietām – tās ir acis un lūpas, jo ar skatienu viņa var mīlēt, bet ar lūpām pateikt un pierādīt, ka mīl.»

Merilina Monro
Merilina Monro Foto: Reuters/EPA/AFP/AP/Sipa/Scanpix

"Kā sieviete esmu neveiksme. Mani vīrieši no manis gaidīja pārāk daudz, jo tāds bija mans tēls – seksa simbols. Tādu viņi bija man piedēvējuši, un pati to biju izveidojusi. No manis viņi gaidīja, ka vienmēr skanēs mūzika un būs mūžīga jautrība, bet mana anatomija ir tāda pati kā citām sievietēm, un es nevaru to izmainīt."

"Gudra meitene skūpstās, bet nemīl; klausās, bet netic, un aiziet, pirms viņu pamet..."

"Sievietēm, kuras cenšas būt vienlīdzīgas ar vīriešiem, vienkārši trūkst ambīciju."

"Nokavēt nozīmē pārliecināties, ka tevi gaidīs. Tieši tevi un nevienu citu. Tas ir veids, kā zināt, ka būsi neaizstājama."

Merilina Monro
Merilina Monro Foto: Reuters/EPA/AFP/AP/Sipa/Scanpix

"Mācieties būt par labu draugu un cienīt savus draugus. Vienmēr atcerieties, ka draugi varēs jums palīdzēt grūtā brīdī. Neaizmirstiet, ka īsti draugi par jums rūpēsies vienmēr!"

«Esmu ar mieru dzīvot pasaulē, kur valda vīrieši, līdz tam brīdim, kamēr varu šajā pasaulē būt sieviete.»

«Mums, sievietēm, ir tikai divi ieroči – skropstu tuša un asaras, taču mēs tos nevaram izmantot vienlaicīgi.»

«Skaistumam un sievišķībai nav vecuma, turklāt šīs īpašības nav iespējams radīt. Īstu skaistumu rada sievišķība. Bet sievišķīga sieviete ir tāda, kas ir patiesa, dabiska un reizē mazliet noslēpumaina.»

Merilina Monro
Merilina Monro Foto: Reuters/EPA/AFP/AP/Sipa/Scanpix

«Labāk nokavēt, bet atnākt skaistai. Jebkurā gadījumā tas, kas man patiešām patīk, ir nesteigties. Mūsu laiks ir normēts. Bet skaistums un pilnība prasa laiku. Man ir viena vēlēšanās – nemitīgi tiekties pēc aizvien lielākas pilnības.»

"Mīlestība un karjera ir divas vienīgās reālās lietas mūsu dzīvē. Tās sader kopā, katrai par sevi tām nav jēgas. Darbs pats par sevi ir mīlestības forma."

«Es domāju, ka itin visam ir savi iemesli. Cilvēki krāpj, un jūs mācāties uz viņiem neturēt ļaunu prātu. Mums apkārt ir daudz nepareizu lietu, bet ir arī pareizas. Jūs ticat, ka tad, kad jums melo, ir kāds iemesls, lai gan tajā pašā laikā jūs iemācāties ticēt tikai pats sev.»

Merilina Monro
Merilina Monro Foto: Reuters/EPA/AFP/AP/Sipa/Scanpix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu