Muižniece noliks Saeimas deputātes mandātu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Anita Muižniece
Anita Muižniece Foto: Evija Trifanova/LETA

Nākamnedēļ jaunieceltā izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP) noliks Saeimas deputātes mandātu, apstiprināja ministre.

Līdz ar stāšanos ministres amatā, nomainot priekšteci Ilgu Šuplinsku, Muižniece nākamās nedēļas otrdienā plāno nolikt Saeimas deputātes mandātu.

TVNET jau ziņoja, ka par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) parlamentāro sekretāru izraudzījusi Rīgas domes deputātu Jāni Ozolu (JKP), kuram vēl patlaban norit dokumentācijas pārbaude par interešu konfliktu. Savukārt ministres biroju vadīs Amanda Zālpētere. Padomnieka amatam ir uzrunāts arī Laurenču sākumskolas direktors Kristaps Zaļais, bet pārējos padomniekus Muižniece atklās nākamnedēļ.

Muižniece kādu laiku bija Šuplinskas parlamentārā sekretāre, kuru vēlāk nomainīja Saeimas deputāts Reinis Znotiņš (JKP), kurš gan darbu šajā amatā neturpinās. Pēc Muižnieces sacītā, Znotiņš izvēlējies pieņemt citus karjeras izaicinājumus.

Muižniece aģentūrai LETA atklāja, ka šobrīd viņa ir uzrunājusi vairākus komunikācijas jomas cilvēkus un piektdien būs saruna ar vienu no kandidātiem padomnieka amatam. Padomnieku pulkam jaunā ministre aicinājusi pievienoties Kristapu Zaļo, kas patlaban ir Laurenču sākumskolas direktors.

Jau ziņots, ka Saeima ceturtdien par izglītības ministri ievēlēja Saeimas deputāti un agrāko angļu valodas skolotāju Muižnieci.

Ceturtdien pirms Saeimas balsojuma par viņas apstiprināšanu ministres amatā Muižniece teica, ka ir apņēmusies celt skolotāju prestižu, atjaunot klātienes mācības skolēniem jau rudenī un veidot sociālo dialogu ar izglītības nozarē strādājošajiem.

Viņas darba plānos iecerēts nozari vienot, kā arī turpināt un novest līdz galam iepriekšējās izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas iesāktās pārmaiņas gan izglītības saturā, gan augstākajā izglītībā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu