Tiesībsargs steidzami aicina valdību skaidrot ierobežojumu atcelšanas lēmumu sekas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tiesībsargs Juris Jansons.
Tiesībsargs Juris Jansons. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Tiesībsargs steidzami aicina valdību skaidrot ierobežojumu atcelšanas lēmumu sekas, informēja Tiesībsarga birojā.

Kā skaidroja birojā, Tiesībsarga birojs saņem daudzus iedzīvotāju zvanus un e-pastus ar jautājumiem par valdības lēmumiem attiecībā uz ierobežojumu atcelšanu un sekām, ko tie var radīt nākotnē.

Tiesībsargs Juris Jansons uzsvēra, ka pieņemtie papildu atvieglojumi varētu pieļaut atšķirīgu attieksmi pret dažādām sabiedrības grupām.

Pēc tiesībsarga sacītā, sabiedrībai ir nepieciešams skaidrojums par atšķirīgo attieksmi atsevišķās jomās, piemēram, kādēļ citās darbības jomās nav pieļaujams līdzvērtīgs regulējums kā medijiem. Viņš atgādināja, ka mediju jomā testētas personas ar negatīvu rezultātu ir tiesīgas piedalīties raidījumos, taču šādu iespēju nav daudzās citās jomās.

Kā uzsvēra tiesībsargs, lielai daļai iedzīvotāju ir neskaidrība par vakcinēšanos un darba tiesībām gan no darba ņēmēja, gan no darba devēja viedokļa.

Līdz ar to tiesībsargs lūdz sniegt "nepārprotamu skaidrojumu", vai darba devējs darba attiecību turpināšanai kā obligātu nosacījumu drīkst darbiniekam izvirzīt vakcinācijas pret Covid-19 prasību, kas ir atbildīgs par testēšanas izmaksu segšanu, ja darba ņēmējs izmanto tiesības nevakcinēties un kā rīkoties darba devējam, ja nevakcinētu darbinieku nav iespējams nodarbināt citā darbā, kurā nav tiešas saskares ar cilvēkiem.

Tiesībsargs lūdz valdībai sniegt skaidrojumus un piedāvāt risinājumus līdz 10.jūnijam.

"Valdībai jāskaidro situācija un jāpiedāvā iespējamie risinājumi, nevis jārada papildus morālais un materiālais slogs," norādīja tiesībsargs Juris Jansons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu