Klātienes mācību nodrošināšanai Latvija varētu ņemt piemēru no starptautiskajām skolām (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Halfpoint, Shutterstock.

Klātienes mācību nodrošināšanai Latvija varētu mācīties no starptautiskajām skolām, kas strādā dažādās pasaules vietās, tostarp valstīs ar sliktu Covid-19 situāciju, šādu viedokli TV3 pauda jaunā izglītības ministre Anita Muižniece (JKP).

Politiķe atkārtoti uzsvēra, ka atgriešanās pie klātienes mācībām no nākamā mācību gada būs viņas darba galvenā prioritāte.

Muižniece domā, ka Latvija var pamācīties no starptautiskajām skolām, kā veidot "drošās skolas" un kā nodrošināt, lai skolas nav infekcijas perēkļi.

Lai atgrieztos pie klātienes mācībām, tāpat svarīgi ir sekmēt skolu darbinieku vakcinēšanos pret Covid-19, atzina politiķe.

Runājot nedaudz citā kontekstā - par to, kāpēc nevajadzētu vēl par gadu atlikt skolēnu dziesmu svētkus, Muižniece atzina, ka pašlaik nav drošas pārliecības, ka nākamajā mācību gadā skolās pilnībā varēs atgriezties pie pirmspandēmijas situācijas.

Tāpat Muižniece solīja darīt "visu iespējamo", lai uzlabotu skolotāju materiālo stāvokli, attiecīgi naudas pieprasīšana skolotāju algām būs Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) galvenā prioritāte nākamā gada budžeta izstrādes sarunās.

Kā ziņots, izstumjot no koalīcijas "KPV LV", 3.jūnijā tika veiktas būtiskas izmaiņas Krišjāņa Kariņa (JV) valdībā - tajā tika nomainīti vai atgriezās amatā četri ministri, tostarp tika nomainīta Jaunās konservatīvās partijas pārstāve IZM vadībā, Ilgu Šuplinsku nomainot ar Muižnieci.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu