Baltkrievija aizturējusi automašīnu ar Lietuvas diplomātisko pastu (28)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Baltkrievija aizturējusi automašīnu, kas veda Lietuvas diplomātisko pastu, piektdien paziņojusi Lietuvas Ārlietu ministrija, izsakot asu protestu pret šādu Vīnes konvencijas normu pārkāpumu.

Pēc ministrijas informācijas, Baltkrievijas amatpersonas Medininku robežkontroles punktā pieprasījušas noņemt diplomātiskos zīmogus un atvērt automašīnu. Kad Lietuvas diplomātiskie kurjeri šo prasību noraidījuši, automašīnai nācies atgriezties Lietuvas teritorijā.

"Aizturot automobili ar diplomātisko pastu pie valsts robežas, rupji pārkāpta Vīnes konvencija par diplomātiskajām attiecībām. Baltkrievija vēlreiz parādījusi, ka civilizētās pasaules likumi šai valstij vairs nepastāv. Eiropas centrā plosās diktatūra," komentējot notikušo, paziņojis ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis.

Piektdien uz Ārlietu ministriju steidzami izsaukts Baltkrievijas vēstniecības pārstāvis un viņam iesniegta protesta nota.

Saskaņā ar Vīnes konvenciju diplomātisko pastu nedrīkst atvērt vai aizturēt, un diplomātiskajiem kurjeriem jānodrošina uzņemošās valsts aizsardzība un personas neaizskaramība; viņus nedrīkst aizturēt vai apcietināt.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu