Valkas novada līdzšinējā pašvaldības vadītāja Kraukļa saraksts saņēmis vairāk nekā pusi balsu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis ("Vidzemes partija"/"Latvijas Attīstībai") piedalās TVNET priekšvēlēšanu debatēs
Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis ("Vidzemes partija"/"Latvijas Attīstībai") piedalās TVNET priekšvēlēšanu debatēs Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valkas novadā pašvaldību vēlēšanās pārliecinoši uzvarējis līdzšinējais pašvaldības vadītāja Venta Armanda Kraukļa pārstāvētais Vidzemes partijas un "Latvijas attīstībai" apvienotais saraksts, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati.

Vidzemes partijas un "Latvijas attīstībai" apvienotais saraksts saņēmis 1314 vēlētāju balsis jeb 53,13% no nobalsojušo kopskaita.

Tāpat jaunajā novada domē iekļuvis "Jaunās Vienotības" un Latvijas Zemnieku savienības apvienotais saraksts, par kuru nobalsojuši 790 vēlētāji jeb 31,95%.

Arī trešais novada domes vēlēšanās startējušais saraksts - Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" - iekļuvis domē, jo par to nobalsojuši 325 vēlētāji jeb 13,14%.

Uzvara vēlēšanās apvienotajam Vidzemes partijas un "Latvijas attīstībai" sarakstam ļāvusi iegūt astoņus deputātu mandātus, liecina CVK apkopotie dati. No šī saraksta domē ievēlēti Krauklis, Maruta Stabulniece, Gita Avote, Jānis Anže, Agris Krastiņš, Vilmārs Vesingi, Aigars Roga un Andris Dainis.

"Jaunās Vienotības" un Latvijas Zemnieku savienības apvienotais saraksts jaunajā domē ieguvis piecus mandātus. No šī saraksta ievēlēti Viesturs Zariņš, Kristaps Sula, Sandra Pilskalne, Guntis Albergs un Dace Bašķe.

Divus mandātus ieguvusi nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK". No šī saraksta ievēlēti Agnis Birkavs un Juris Žurovičs.

Kopumā Valkas novadā vēlēšanās piedalījās 2474 vēlētāji jeb 37,83% no 6540 balsstiesīgajiem iedzīvotājiem.

Jau ziņots, ka pašvaldību vēlēšanās, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri nobalsoja iepriekšējā balsošanā, nobalsojuši kopumā 327 938 iedzīvotāji jeb 34,01% balsstiesīgo, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) jaunākie apkopotie dati.

Tostarp sestdien no plkst.7 līdz 20 nobalsojuši 203 243 vēlētāji jeb 21,08% balsstiesīgo iedzīvotāju.

CVK vadītāja Kristīne Bērziņa šovakar preses konferencē paziņoja, ka tā ir vēsturiski zemākā vēlētāju aktivitāte pašvaldību vēlēšanās.

Lielākā aktivitāte vēlēšanās bijusi Vidzemē, kur kopumā nobalsojuši 36,61% balsstiesīgo iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu