Līvānu novadā varu pārliecinoši saglabā līdzšinējais mērs Vaivods

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Līvānu novadā visvairāk balsu ieguvis līdzšinējā domes mēra Andra Vaivoda pārstāvētais politiskais spēks "Latvijas attīstībai", liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie rezultāti.

Partija kopumā saņēmusi 60,47% balsu, iegūstot ievērojamu pārsvaru pār pārējiem politiskajiem spēkiem. Visvairāk balsu ieguvis Vaivods, kamēr saraksta augšgalā nonākusi arī Līvānu novada domes priekšsēdētāja vietniece Ginta Kraukle un domes deputāte Ināra Kalvāne.

Tikmēr otro lielāko balsu skaitu ieguvusi Zaļo un zemnieku savienība, par kuru nobalsojuši 16,83% balstiesīgo. "Saskaņa" ieguvusi 11,12% balsu, bet "Latvijas Reģionu apvienība" - 10,60%.

Līvānu novadā, kur kopumā ir 15 deputātu vietas, mandātus ieguvuši visi saraksti,

tomēr vairumu no tiem saņēmusi Vaivoda pārstāvētā partija "Latvijas attīstībai", liecina CVK apkopotie rezultāti.

"Latvijas attīstībai" ieguvusi kopumā deviņas vietas, turklāt mandātus līdz ar līdzšinējo priekšsēdētāju saņēmuši arī vairāki novada deputāti - Gatis Pastars, Ginta Kraukle, Pēteris Romanovskis, Jānis Magdaļenoks, Ināra Kalvāne un Mārīte Vilcāne. Tāpat deputātu mandātus saņēmusi Līvānu novada Jersikas Tautas nama un Turku Saieta nama vadītāja Dace Jankovska un Līvānu novada Rožupes pagasta valdes locekle Sanita Pinupe.

No Zaļo un zemnieku savienības deputāta mandātu saņēmis uzņēmējs Kaspars Stikāns un biedrības "Līvāni" valdes loceklis Jānis Klaužs.

Partija "Saskaņa" ieguvusi kopumā divus mandātus, un abos no tiem saņēmuši līdzšinējie Līvānu novada deputāti Andrejs Bondarevs un Ivans Matrosovs.

Savukārt no Latvijas Reģionu apvienības, kas arī saņēmusi divus mandātus, deputāta vietu ieguvis līdzšinējais Līvānu novada deputāts Valdis Labinskis un Maija Spūle, kura iepriekš kandidēja 11.Saeimas vēlēšanām no partijas "Vienotība".

Kā vēstīts, līdzšinējais domes priekšsēdētājs Vaivods un virkne citu deputātu pirms šīm pašvaldību vēlēšanām pievienojās "Latvijas attīstības" sarakstam, pametot Zaļo un zemnieku savienību.

Vaivods 2017.gada pašvaldību vēlēšanās domē tika ievēlēts no ZZS, pārstāvot sociāli politisko novada attīstības biedrību "Līvāni". Savukārt šogad viņš bija "Latvijas attīstībai" saraksta galvgalī, un līdz ar "Latvijas attīstībai", kas līdz šim domē nav bijusi pārstāvēta, vēlēšanās startēja visi pārējie domē esošie politiskie spēki.

Jau ziņots, ka pašvaldību vēlēšanās, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri nobalsoja iepriekšējā balsošanā, nobalsojuši kopumā 327 938 iedzīvotāji jeb 34,01% balsstiesīgo, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) jaunākie apkopotie dati.

Tostarp sestdien no plkst.7 līdz 20 nobalsojuši 203 243 vēlētāji jeb 21,08% balsstiesīgo iedzīvotāju.

CVK vadītāja Kristīne Bērziņa šovakar preses konferencē paziņoja, ka tā ir vēsturiski zemākā vēlētāju aktivitāte pašvaldību vēlēšanās.

Lielākā aktivitāte vēlēšanās bijusi Vidzemē, kur kopumā nobalsojuši 36,61% balsstiesīgo iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu