Lembergam Ventspilī uzvara, bet popularitāte samazinājusies (23)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ventspils mērs Aivars Lembergs atbalstītāju apskāvienos pēc tiesas sēdes Rīgas apgabaltiesā, kas atcēla viņam piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu.
Ventspils mērs Aivars Lembergs atbalstītāju apskāvienos pēc tiesas sēdes Rīgas apgabaltiesā, kas atcēla viņam piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu. Foto: Krists Spruksts/LETA

Ventspils pilsētas domes vēlēšanās jau atkal līderpozīcijās nonākusi smagos noziegumos notiesātā Aivara Lemberga pārstāvētā partija "Latvijai un Ventspilij", tiesa, politiskais spēks piedzīvojis jūtamu popularitātes kritumu - šogad tas saņēmis 54,2% vēlētāju atbalstu, bet pirms četriem gadiem par šo sarakstu nobalsoja 62,13% ventspilnieku, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati.

14,55% balsu saņēmis "Jaunās vienotības" un "Latvijas Reģionu apvienības" kopīgais saraksts, bet par "Latvijas attīstībai" nobalsojuši 11,76% ventspilnieku. 

Jaunā konservatīvā partija saņēmusi 7,31% balsu, Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" - 6,56% balsu.

Par sociāldemokrātisko partiju "Saskaņa" nobalsojuši 4,13% balsstiesīgo, bet politiskā partija "Alternative" saņēmusi 0,26% balsu - par to nobalsojuši 22 ventspilnieki. 

"Latvijai un Ventspilij" šajā sasaukumā zaudēs divus mandātus, salīdzinot ar iepriekšējām vēlēšanām.

Šajās vēlēšanās no minētā politiskā spēka domē ievēlēti Lembergs un viņa sieva Kristīne Lemberga, Ventspils pilsētas domes deputāti Didzis Ošenieks, Guntis Blumbergs, Igeta Gredzena, Jānis Vītoliņš un Andris Grigalis. 

"Latvijas attīstībai" (LA) izdevies iegūt divus mandātus, kā arī šāds pats mandātu skaits piešķirts "Jaunās vienotības" (JV) un Latvijas Reģionu apvienības (LRA) kopīgajam sarakstam. LA jaunajā sasaukumā pārstāvēs Kurzemes radio padomes priekšsēdētājs Edgars Čeporjus un SIA "NP Sports" valdes loceklis Normunds Pūpols, savukārt no JV un LRA kopīgā saraksta domes mandātus ieguvuši domes deputāti Ģirts Valdis Kristovskis un Dace Korna.

Jaunā konservatīvā partija un Nacionālā apvienība katra ieguvusi vienu mandātu, kas piešķirts attiecīgi Saeimas deputāta palīgam Bruno Jurševicam un biedrības ''Ventspils hokeja savienība'' valdes loceklim Kārlim Vočtavam.

Jau ziņots, ka pašvaldību vēlēšanās, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri nobalsoja iepriekšējā balsošanā, nobalsojuši kopumā 327 938 iedzīvotāji jeb 34,01% balsstiesīgo, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) jaunākie apkopotie dati.

Tostarp sestdien no plkst.7 līdz 20 nobalsojuši 203 243 vēlētāji jeb 21,08% balsstiesīgo iedzīvotāju.

CVK vadītāja Kristīne Bērziņa šovakar preses konferencē paziņoja, ka tā ir vēsturiski zemākā vēlētāju aktivitāte pašvaldību vēlēšanās.

Lielākā aktivitāte vēlēšanās bijusi Vidzemē, kur kopumā nobalsojuši 36,61% balsstiesīgo iedzīvotāju.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu