Smiltenes novadā uzvarējusi līdzšinējā mēra Avotiņa pārstāvētā Nacionālā apvienība

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Puķu dobe Smiltenes centrā no putna lidojuma
Puķu dobe Smiltenes centrā no putna lidojuma Foto: Shutterstock

Smiltenes novadā pašvaldības vēlēšanās uzvarējusi līdzšinējā Smiltenes novada mēra Edgara Avotiņa pārstāvētā Nacionālā apvienība, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie dati.

Par Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" nobalsojuši 1750 vēlētāji jeb 32,12% no nobalsojušo kopskaita. 

Otrajā vietā ir partija "Latvijas attīstībai", par kuru nobalsoja 1421 vēlētājs jeb 26,08%, bet trešajā vietā ir partija "Progresīvie", par kuru nobalsojuši 683 vēlētāji jeb 12,53%. 

Ceturtajā vietā tikai nedaudz atpaliek "Jaunā Vienotība", par kuru nobalsoja 682 vēlētāji jeb 12,52%, bet piektajā vietā ir Zaļo un zemnieku savienības un Latvijas Reģionu apvienības apvienotais saraksts, par kuru nobalsoja 625 vēlētāji jeb 11,47%. 

Jaunajā Smiltenes novada domē nav iekļuvusi Jaunā konservatīvā partija, par kuru nobalsoja 233 vēlētāji jeb 4,28%. 

Līdz ar to jaunajā Smiltenes novada domē būs pārstāvēti pieci politisko partiju saraksti, trim no tiem iegūstot ļoti līdzīgu balsu skaitu.

Kopumā Smiltenes novadā vēlēšanās balsoja 5451 iedzīvotājs jeb 35,82% no 15 219 balsstiesīgajiem iedzīvotājiem. 

Jau ziņots, ka pašvaldību vēlēšanās, ņemot vērā arī tos iedzīvotājus, kuri nobalsoja iepriekšējā balsošanā, nobalsojuši kopumā 327 938 iedzīvotāji jeb 34,01% balsstiesīgo, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) jaunākie apkopotie dati.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu