Bijušie Jēkabpils mēri Ragainis un Kraps aicina vienoties par kopīgu darbu pilsēta labā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis
Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis Foto: Ivars Soikāns/LETA

Stabilitātes nodrošināšanai pilsētas domē bijušie Jēkabpils mēri Raivis Ragainis (LZP) un Aivars Kraps (LA) ir gatavi strādāt ar visiem domē ievēlētājiem politiskajiem spēkiem un aicina vienoties par kopīgu darbu pilsēta labā, atzina abi politiķi.

Ragaiņa pārstāvētā Latvijas Zaļā partija (LZP) un arī Krapa "Latvijas attīstībai" pilsētas domē ieguva pa četriem mandātiem. Kopumā domes sastāvs veidosies sadrumstalots, jo vismaz vienu no 19 mandātiem sestdien notikušajās pašvaldību vēlēšanās ieguvušas deviņas dažādas partijas.

Kraps atzina, ka Jēkabpils pusē vēsturiski esot bijis daudz politisko partiju, tāpēc arī domes sastāvs veidojas sadrumstalots, nevienam no spēkiem negūstot pārliecinošu uzvaru. Vienlaikus domē ievēlētos kolēģus Kraps aicināja nolikt malā ambīcijas un vienoties par kopīgu darbu pilsēta labā.

"Mums nav ambīciju par amatiem, bet par mūsu programmu," LA iespējamo sadarbību ar citiem politiskajiem spēkiem komentēja Kraps, piebilstot, ka politiskajam spēkam nav "sarkano līniju" attiecībā uz sadarbību ar citām partijām.

Politiķis vēl nevarēja pateikt, vai arī pats varētu kandidēt uz domes priekšsēdētāja amatu, jo vēl neesot konsultējies ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), kas viņam ir izvirzījis apsūdzības kriminālprocesā un liedzis ieņemt Jēkabpils mēra amatu.

Līdzšinējās koalīcijas partneres, domes priekšsēdētāja vietnieces Kristīnes Ozolas, kura pašlaik pilda domes priekšsēdētājas pienākumus, un viņas pārstāvētās partijas "Progresīvie" neveiksmi vēlēšanās, neiekļūstot domē, Kraps komentēt atteicās.

Arī Ragainis apgalvoja, ka ir gatavs sadarboties ar jebkuru politisko spēku, izņemot "atsevišķas personālijas", kas ir saistītas ar iespējamiem pārkāpumiem vai neveiksmīgu komunikāciju iepriekš. Bijušais pilsētas mērs apliecināja, ka nebūtu gatavs apvienoties ar Krapu, jo pret viņu KNAB sācis kriminālprocesu, bet ar ar citiem LA domniekiem sadarbība ir iespējama.

"Nekad neesmu teicis, ka ar viņu nesadarbošos, taču arī viņam ir savas "tumšās puses" un "zemūdens akmeņi"," komentējot iespējamo kopīgo darbu ar vēl vienu bijušo mēru Leonīdu Salceviču (Jēkabpils reģionālā partija), sacīja Ragainis.

Politiķis sacīja, ka iedzīvotāji balso par cilvēkiem, nevis partijām, tāpēc ir jāspēj vienoties.

"Ir ievēlēts pietiekami daudz inteliģentu, gudru un darboties spējīgu kolēģu," piebilda Ragainis.

Vienlaikus politiķis kritizēja LA darbu valsts līmenī, īstenojot administratīvi teritoriālo reformu. Ragainis sacīja, ka reforma bijusi nepieciešama, taču ne šādā izpildījumā, un tieši politiķi ir vainīgi, ka vēlētāju aktivitāte šogad bijusi tik zemā līmenī.

Ozolas neievēlēšanu domē Ragainis nodēvēja par sasniegumu pilsētas labā, jo viņas kā domes priekšsēdētājas vadības stils esot bijis augstprātīgs un nepieļaujams, opozīcijas lūgumi un pieprasījumi esot tikuši ignorēti. "Deputātiem ir jāsaprot, ka viņi domē ir dēļ iedzīvotājiem, nevis otrādi," sacīja Ragainis.

Jau ziņots, ka Jēkabpils novadā vismaz vienu no 19 mandātiem sestdien notikušajās pašvaldību vēlēšanās ieguvušas deviņas dažādas partijas, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā publicētā informācija.

Tostarp pa četriem mandātiem ieguvušas LA un LZP, pa diviem - "Apvienība "Iedzīvotāji"", nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA), Jaunā konservatīvā partija (JKP), Jēkabpils reģionālā partija, savukārt pa vienam mandātam ieguvis Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un "Vienotības" kopīgais saraksts, partija "Saskaņa" un Latvijas Zemnieku savienība (LZS).

No LA Jēkabpils novada domē ievēlēts KNAB redzeslokā nonākušais un Jēkabpils mēra amatu pametušais Kraps, SIA "Jēkabpils autobusu parks" valdes priekšsēdētājs Jānis Ščerbickis, Krustpils novada pašvaldības deputāte Elīna Serkova un Saukas dabas parka biedrības valdes priekšsēdētājs Jānis Raščevskis.

No LZP ievēlēts bijušais Jēkabpils mērs Ragainis, Jēkabpils domes deputāts Aigars Nitišs, SIA "JK Namu pārvalde" valdes priekšsēdētājs Ainars Vasilis un SIA "Sedumi" valdes locekle Aija Bojāre.

No "Apvienības "Iedzīvotāji"" ievēlēts Viesītes novada domes priekšsēdētājs Alfons Žuks un pašvaldības kancelejas vadītāja Daina Vītola. No NA ievēlēti Krustpils novada domes deputāti Daina Kalve un Kārlis Stars.

No JKP ievēlēts Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Aivars Vanags un ZS "Pūpoli" pārvaldnieks Kaspars Štolnieks, no Jēkabpils reģionālās partijas - finanšu ministra padomnieks Leonīds Salcevičs un Jēkabpils domes deputāts Māris Dimants.

Savukārt no LRA un "Vienotības" kopīgā saraksta ievēlēts SIA "Marteks" vadītājs Mārtiņš Svilis, no LZS - Jēkabpils domes deputāte Līga Kļaviņa, bet no "Saskaņas" - Jēkabpils pilsētas domes deputāts Andrejs Gavrilovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu