Vēlēšanu uzvarētājs Saldus novadā Zusts cer turpināt sadarbību ar LZS deputātiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts
Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts Foto: Edijs Pālens/LETA

Vēlēšanu uzvarētājs Saldus novadā līdzšinējais domes priekšsēdētājs Māris Zusts (LZP) prognozē, ka arī turpmāk koalīciju veidos ar trim deputātiem, kas ievēlēti no Latvijas Zemnieku savienības (LZS), sacīja Zusts.

Viņš Latvijas Zaļās partijas (LZP) iegūtos septiņus deputātu mandātus pašvaldību vēlēšanās vērtēja kā ļoti labus. "Cilvēki no brīvas gribas pauda savu attieksmi un godīgu skatījumu par to, kas paveikts līdz šim," sacīja Zusts.

LZP nodaļa Zustu ir pilnvarojusi sarunām ar pārējiem politiskajiem spēkiem, ko viņš kā visvairāk balsu ieguvušā saraksta līderis arī darīs jau nākamajā nedēļā.

Jau ziņots, ka pašvaldību vēlēšanās Saldus novadā lielāko atbalstu guvusī LZP tikusi pie septiņiem deputātu mandātiem, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotie dati.

LZP domē pārstāvēs līdzšinējais Saldus novada domes priekšsēdētājs Māris Zusts, Saldus novada pašvaldības aģentūras "Sociālais dienests" sociālā darbiniece Inta Vanaga, Saldus tūrisma informācijas, kultūras un sporta centra direktore Krista Vīndedze, Brocēnu novada pašvaldības priekšsēdētājs Ārijs Sproģis, Brocēnu novada bērnu un jaunatnes sporta skolas treneris Ansis Pūce, Brocēnu novada pašvaldības Stratēģiskās plānošanas speciāliste Ilze Tomanoviča-Barone un Saldus novada pašvaldības Attīstības nodaļas vadītāja Ginta Andersone.

LZS, kura ieņem otro vietu, iegūs trīs mandātus. No šī politiskā spēka domē ievēlēti Saldus novada pašvaldības domes priekšsēdētaja vietnieks Raivis Zīrups, Saldus novada pašvaldības deputāts Gatis Baumanis un Kursīšu pagasta bibliotēkas vadītājs Mārtiņš Lagzdons.

Nacionālajai apvienībai (NA) un "Latvijas attīstībai" (LA) katrai šajās vēlēšanās Saldus novadā izdevies iegūt divus mandātus. Tie piešķirti attiecīgi NA mēra amata kandidātam Robertam Sipeniekam un Saldus pagasta pārvaldes vadītājai Ilzei Kļavai, kā arī Saldus novada domes deputātei Indrai Ūdrai un "Latvijas attīstībai" Saldus nodaļas vadītājam Kārlim Barančanam. Vēl vienu mandātu izdevies iegūt "Jaunās vienotības" (JV) saraksta līderim, Saldus novada domes deputātam Didzim Konuševskim.

Kopumā Saldus novadā balsstiesīgo skaits bija 22 969, no kuriem vēlēt devās 7114 jeb 30,97% iedzīvotāju. LZP atbalstīja 2855 jeb 40,13% vēlētāju, LZS - 15,18%, NA- 983 jeb 14,12%, LA - 731 jeb 10,50%, bet JV atbalstu pauda 509 jeb 7,15% vēlētāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu