Tihanovska Prāgā uzņemta kā ievēlēta prezidente (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Baltkrievijas opozīcijas līdere Svetlana Tihanovska
Baltkrievijas opozīcijas līdere Svetlana Tihanovska Foto: AP Photo/Mindaugas Kulbis

Čehijas Senāta prezidents Milošs Vistrčils trimdā mītošo Baltkrievijas opozīcijas līderi Svetlanu Tihanovsku pirmdien vizītes gaitā Prāgā stādīja priekšā kā "ievēlēto Baltkrievijas prezidenti".

Senāta prezidents arī nosodīja Baltkrievijas autoritāro līderi Aleksandru Lukašenko par atteikšanos nolikt varas pilnvaras.

Vēlēšanas autoritārā režīma pārvaldītajā Baltkrievijā bija "nebrīvas, negodīgas, netaisnīgas un neleģitīmas", sacīja Vistrčils.

Svetlana Tihanovska izteica pateicību Čehijai par atbalstu, arī medicīniskās palīdzības sniegšanu opozīcijas atbalstītajiem.

Opozīcijas līdere arī atkārtoti izteica nosodījumu Minskas režīmam par opozīcijas žurnālista Romāna Protasēviča aizturēšanu pirms divām nedēļām Minskā, kad tur Baltkrievijas varasiestādes bija piespiedušas nosēsties lidsabiedrības "Ryanair" lidmašīnu.

Līdz ar šo notikumu Baltkrievijas opozīcija atkal nonākusi pasaules uzmanības centrā.

Nevienam vairs nav šaubu, ka Baltkrievijas vadība ir "teroristi" un ka šie cilvēki no varas jāatstādina, sacīja Cihanouska.

Tiek gatavots jauns protestu vilnis, viņa piebilda.

Vizītes gaitā Svetlana Tihanovska tiksies arī ar premjerministru Andreju Babišu, ārlietu ministru Jakubu Kulhāneku un prezidentu Milošu Zemanu.

Viņa mudina Eiropas Savienības valstis vērst spiedienu pret Lukašenko un panākt, ka viņš sāk dialogu ar opozīciju un ka var notikt demokrātiskas politiskās pārmaiņas.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu