Reinbahs atkal tiesāsies par atstādināšanu no amata (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vitālijs Reinbahs.
Vitālijs Reinbahs. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Rīgas domes Satiksmes deprtamenta vadītājs Vitālis Reinbahs tiesā apstrīdējis lēmumu atcelt viņu no amata, trešdien vēstīja TV3 ziņas. 

Jāpiebilst, ka Reinbaham ar tiesāšanos šajā jautājumā jau ir pieredze - iepriekš 2016.gadā viņu atstādināja tā brīža mērs Nils Ušakovs. Tiesā par lēmuma atcelšanu Reinbahs uzvarēja un pēc trīs gadu pārtraukuma 2019.gada maijā atgriezās amatā.

TVNET jau ziņoja, ka Reinbahs atstādināts no amata, balstoties uz informāciju no trauksmes cēlēja par vairākiem pārkāpumiem departamentā.

Iespējams, Satiksmes departamentā pieļauta fiktīvā nodarbinātība, pašvaldības mantas izšķērdēšana un interešu konflikts.

Reinbahs to nosauca par ilgstoši plānotu izrēķināšanos un solīja atstādināšanu pārsūdzēt.

Savukārt laikraksts "Diena" vēlāk publicēja sarunu ierakstus, kuros starp Rīgas vicemēru Vilni Ķirsi (JV), viņa padomnieku Māri Knoku un Reinbahu notikušas sarunas par Reinbaha pārcelšanu no departamenta direktora amatu uz jaunas pašvaldības struktūrvienības Infrastruktūras pārvaldes vadītāja vietnieka amatu.

Sarunu laikā notikusi tirgošanās, Reinbahs prasījis sev papildu garantijas, bet viņam norādīts uz disciplinārlietām un sodiem.

Pēc izskanējušās informācijas Rīgas domē opozīcijā nonākusī "Saskaņa" pieprasījusi Ķirša atkāpšanos no amata

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu