Narkobarona El Čapo sieva atzīst vainu uzrādītajās apsūdzībās

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Narkobarona Hoakina Gusmana sieva Emma Koronela Aispuro
Narkobarona Hoakina Gusmana sieva Emma Koronela Aispuro Foto: REUTERS/Jeenah Moon/File Photo

Bēdīgi slavenā meksikāņu narkobarona Hoakina Gusmana sieva Emma Koronela Aispuro, kura šī gada februārī tika aizturēta Vašingtonas lidostā, atzinusies viņai izvirzītajās apsūdzībās, vēsta raidorganizācija BBC. 

31 gadu vecā Koronela Aispuro atzinusi, ka palīdzēja par El Čapo dēvētajam Gusmanam vadīt ietekmīgo Sinaloa narkokarteli, kā arī palīdzēja vīram 2015.gadā izbēgt no cietuma. Viņa atzinusi vainu trīs apsūdzības punktos - par sazvērestību izplatīt narkotikas, atmazgāt naudu un iesaistīties darījumos ar Sinaloa karteli.

Koronelai Aispuro draud mūža ieslodzījums un naudassods līdz 10 miljoniem ASV dolāru.

"Viņa negaidīja, ka tiks arestēta vēl pēc tam, kad vīram bija piespriests mūža ieslodzījums, tāpēc šis ir smags laiks. Bet mēs tiksim tam pāri," komentēja Koronelas Aispuro advokāts Džefrijs Lihtmans.

Sinaloa kartelis bija lielākais narkotiku piegādātājs ASV. 63 gadus vecais Gusmans tika aizturēts Meksikā 2016.gada janvārī un gadu vēlāk izdots ASV.

ASV tiesa 2019.gada jūlijā piesprieda Gusmanam mūža ieslodzījumu, atzīstot viņu par vainīgu "ilgstošā noziedzīgā pasākumā", kontrabandas ceļā nogādājot ASV desmitiem tūkstošu kilogramu kokaīna, kā arī sazvērestībā nolūkā pastrādāt slepkavību un naudas atmazgāšanā.

Koronelai Aispuro ir ASV un Meksikas dubultpilsonība. Viņa intervijās stāstījusi, ka bija 17 gadus veca, kad iepazinās ar 49 gadus veco Gusmanu. Viņiem ir divi bērni.

Koronela Aispuro apmeklēja gandrīz visas vīra tiesas sēdes Ņujorkā, kurās izskanēja šokējoši fakti - gan par slepkavībām un izvarošanām, gan to, ka Gusmans izspiegojis sievu un savas mīļākās.

"Es savu vīru nepazīstu kā to cilvēku, kādu viņi mēģināja parādīt, bet es apbrīnoju to cilvēku, ar ko iepazinos un ar kuru apprecējos," prāvas beigās sacīja Koronela Aispuro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu