Točs ar Gobzema svētību pamet "Likumu un kārtību", lai pievienotos Šlesera komandai (38)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Bijušais eksmēra Nila Ušakova ("Saskaņa") preses sekretārs Sandris Točs pametīs Saeimas deputāta Alda Gobzema jaundibinātās partijas valdi "Likums un kārtība" (LK), lai pievienotos politiķa Ainara Šlesera komandai. Točs skaidro, ka Šlesera līdzgaitnieks esot jau kopš 1997.gada, tāpēc šāds solis esot "loģisks un atbalstāms".

Par pavērsienu savās politiskajās gaitās Točs pavēstījis savā "Facebook" lapā un to pārpublicējis arī Gobzems. Abi apmainījušies savstarpējām uzslavām.

Točs skaidro, ka sākotnēji pievienojoies Gobzemam, jo vērtē viņu kā spēcīgu opozīciju un "viss tas bija jādara", taču tagad "man būtu galīgi nedabiski palikt Gobzema partijā, ja savu partiju veido Šlesers", norāda Točs, piebilstot, ka opozīcijai nav jākaro savā starpā.

Savā ierakstā deputāts pateicās Točam par ieguldījumu "brīvo Latvijas cilvēku, partijas dibināšanā un atbalstā viņa idejām". Gobzems minēja, ka "Likums un kārtība" jau tagad esot liela partija ar biedru skaitu, kas pārsniedzot varas partiju biedru skaitu.

Gobzems šādu pavērsienu Toča politiskajās gaitās novērtējis kā "loģisku, saprotamu un pieņemamu", kā arī uzskatījis par vajadzīgu uzsvērt: "Man arī nekad nav bijis noslēpums, ka Sandrim ir attiecības ar Aināru Šleseru, kuru vienlaikus es pats nepazīstu un ar kuru kopā man nav bijis plāns veidot "Likums un kārtība" dienaskārtību. Katram mums ir savs paziņu loks." 

Gobzems arī sola nākamajā biedru kopsapulcē, kura droši vien būšot kaut kad rudens pusē, piedāvāt partijas valdei jaunu valdes locekli - "cilvēku, kurš ilgus gadus bijis pusmiljarda lielas kompānijas vadītājs" Oskaru Ozoliņu.

Deputāts informē, ka Ozoliņš ir vadījis būvkompāniju "Merks", kā arī viņš esot Gobzema domubiedrs un draugs, četru bērnu tēvs, kā arī ļoti gudrs un izglītots cilvēks.

Vienlaikus Ozoliņš nebūšot vienīgais, kurš pievienosies partijas valdei, jo tai tiks piedāvāts pievienoties vēl citiem augsta līmeņa profesionāļiem ar izcilu pieredzi.

Šī gada februārī Uzņēmumu reģistrs (UR) ir reģistrējis Saeimas opozīcijas deputāta Alda Gobzema dibināto partiju "Likums un kārtība".

Kā februāra otrajā pusē ierakstā "Twitter" norādījis politiķis Gobzems, partijas biedru skaits esot aptuveni "pie 1500".

UR reģistrējis arī visus dibināšanas sapulcē ievēlētos 12 valdes locekļus. Partijai ir divi līdzpriekšsēdētāji - Gobzems un Saeimas deputāte Jūlija Stepaņenko.

Partijas valdē ievēlētas Saeimas deputātes Karina Sprūde un Ļubova Švecova, kā arī Agris Freifalts, Jānis Ronis, Liāna Teličenaite, Daniēls Āboliņš, Jānis Brūveris, Marita Klikiča, Jānis Zalte un Točs, kurš tagad no partijas ir izstājies.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu