G7 nosoda Ķīnas cilvēktiesību pārkāpumus un sola saukt Krieviju "pie atbildības" par kiberuzbrukumiem (21)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
G7 summit
G7 summit Foto: POOL

G7 līderi svētdien nosodījuši Ķīnu par cilvēktiesību pārkāpumiem Siņdzjanā un Honkongā.

"Mēs atbalstīsim mūsu vērtības, tostarp aicinot Ķīnu ievērot cilvēktiesības un pamatbrīvības, īpaši attiecībā uz Siņdzjanu, kā arī tās tiesības, brīvības un augsto autonomijas pakāpi, kas Honkongai" garantēta ar 1997.gada līgumu par šīs teritorijas nodošanu no Lielbritānijas Ķīnas valdījumā, teikts komunikē, ar kuru noslēdzies trīs dienas ilgais G7 samits, kas notika Kārdisbejā Anglijas dienvidos.

G7 līderi arī aicinājuši Ķīnu sadarboties ar Pasaules veselības organizāciju (PVO), nodrošinot "caurskatāmu" otrās fāzes izmeklēšanu, lai noskaidrotu, kā sākās globālā Covid-19 pandēmija.

"Mēs (..) aicinām saskaņā ar ekspertu ziņojuma ieteikumiem PVO Ķīnā organizēt savlaicīgu, caurskatāmu, ekspertu vadītu un zinātnē balstītu otrās fāzes pētījumu par Covid-19 izcelsmi," teikts samita gala dokumentā.

G7 sola saukt Krieviju "pie atbildības" par kiberuzbrukumiem

G7 līderi, noslēdzot savu trīs dienas ilgo samitu, svētdien pauduši apņēmību "saukt pie atbildības" Krieviju par kiberuzbrukumiem, atzīstot tos par "aktuāliem un pieaugošiem draudiem".

G7 samita komunikē teikts, ka demokrātiskās industriāli attīstītās valstis sauks pie atbildības tās to teritorijā esošās personas, kas rīko kiberuzbrukumus, izmanto virtuālās valūtas, lai atmazgātu šādu uzbrukumu rezultātā iegūtos līdzekļus, kā arī veic citus kibernoziegumus.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu