Protasevičs piedalās Baltkrievijas varas iestāžu "preses konferencē" (25)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Baltkrievijas opozīcijas medija "Nexta" bijušais galvenais redaktors Romāns Protasevičs pirmdien piedalījies Baltkrievijas Ārlietu ministrijas rīkotajā "preses konferencē" par "Ryanair" lidmašīnas nosēdināšanu Minskā - šo lidmašīnu diktatora Aleksandra Lukašenko režīms nosēdināja tieši ar mērķi aizturēt Protaseviču.

Protasevičs tajā sniedza atbildes uz jautājumiem par viņa veselības stāvokli un izskanējušo informāciju, ka viņš izolatorā spīdzināts un piekauts, ziņo Krievijas medijs "Meduza".

"Es jūtos brīnišķīgi, man ir lielisks garastāvoklis, nekādu sūdzību nav. Mani neviens nesita, pat pirkstu nepiedūra," teica Protasevičs.

Baltkrievijas opozīcijas žurnālists Franaks Viačorka tviterī uzsver, ka

nav svarīgi, kādus paziņojumus Protasevičs izsaka preses konferencē, jo nevajag aizmirst, ka Protasevičs ir Lukašenko režīma ķīlnieks un tiek izmantots kā trofeja.

Aizturētais žurnālists apgalvoja, ka neviens viņu neesot spiedis sadarboties ar režīma varasiestādēm. "Tā ir mana personīgā izvēle. Es apzinos, kādu kaitējumu esmu nodarījis valstij," izteicās Protasevičs.

Viņš arī paziņoja, ka nekad nebūšot Lukašenko atbalstītājs, taču viņu "cienot kā cilvēku," kas spējis noturēties pie varas pēc pagājušā gada protestiem.

Šī preses konference atgādina nesen Baltkrievijas varas iestāžu publiskoto “interviju” ar Protaseviču, kas izpelnījās plašu nosodījumu visā pasaulē, jo, visticamāk, Protasevičs to sniedzis fiziska un psiholoģiska spiediena ietekmē.

Nav šaubu, ka Protaseviča paziņojumi preses konferencē arī izteikti spiediena rezultātā.

Protestējot pret “iestudēto” preses konferenci, to pameta Lielbritānijas raidsabiedrības BBC žurnālisti.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu