Motocikla avārija Kandavas novadā: vienu cietušo nogādā slimnīcā; otru atrod pārāk vēlu

CopyLinkedIn Draugiem X
Motociklista ķivere. Ilustratīvs attēls
Motociklista ķivere. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Svētdien Kandavas novadā notikusi traģiska avārija - pēc tam, kad motocikls ar diviem vīriešiem nobraucis no ceļa, viens cietušais nogādāts slimnīcā, bet vēl viens smagi cietis cilvēks vēlāk atrasts garajā zālē, kad mediķi jau bija devušies prom, un viņa dzīvību vairs neizdevās glābt. 

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa pastāstīja, ka nelaimes gadījums noticis Zemītes pagastā, kad motocikls "Yamaha XJ600S" nobrauca no ceļa braucamās daļas.

Notikuma vietā gāja bojā 1976.gadā dzimis vīrietis, bet 1992.gadā dzimis vīrietis guva smagus miesas bojājumus un tika nogādāts ārstniecības iestādē.

Kā pirmdien vēstīja TV3 raidījums "Degpunktā", avarējušo motociklu tikai pēc kāda laika pamanīja kāds garāmbraucējs, kas uzreiz zvanīja policijai.

Operatīvie dienesti sākumā atrada tikai vienu cietušo – 28 gadus vecu vīrieti. Viņš bija smagi ievainots.

Notikuma vietā ieradās mediķi, kuri vīrieti steigšus aizveda uz slimnīcu.

Tikmēr policisti pārmeklēja apkārtni un pļavā atrada vēl vienu cilvēku, kurš bija kritiskā stāvoklī, bet uzreiz netika pamanīts, jo notikuma vietā ir gara zāle

Ņemot vērā, ka ārsti jau bija prom, likumsargi uzsāka cīņu par viņa dzīvību.

Policisti veica reanimēšanas pasākumus vairāk nekā 20 minūtes.

Diemžēl šoreiz reanimācijas pasākumi nedeva cerētos rezultātus, un 45 gadus vecais vīrietis gāja bojā.

Saistībā ar notikušo policija izsaka atzinību un pateicību Zemgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas Satiksmes uzraudzības rotas jaunākajam inspektoram-virsseržantam Aināram Zēģelim un jaunākajam inspektoram-virsseržantam Sigurdam Rancānam, kuri, ierodoties notikuma vietā, neapjuka, izrādīja iniciatīvu un operatīvi un profesionāli sniedza pirmo palīdzību cietušajam, līdz ieradās mediķi.

"Paldies kolēģiem par izrādītajām rūpēm, gudru, drosmīgu un mērķtiecīgu rīcību un neatlaidību, vairāk nekā 20 minūtes veicot reanimēšanas pasākumus. Jūsu piemērs spēcina un iedvesmo," pauda policijā.

Kā norāda "Degpunktā", joprojām nav skaidrs, vai miris vadītājs vai pasažieris, jo cilvēks, kurš atrasts avārijas vietā, atrodas slimnīcā smagā stāvoklī un liecību pagaidām sniegt nevar.

Policijā par notikušo sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus.

Ikviens, kurš redzējis avāriju un var sniegt izmeklēšanai noderīgu informāciju, tiek aicināts ziņot policijai pa tālruņa numuru 110.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu