TVNET GRUPA maijā sasniegusi vislielāko interneta lietotāju auditoriju Latvijā (11)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
TVNET logo
TVNET logo Foto: TVNET

Šā gada maijā ar  TVNET GRUPA  sasniegusi vislielāko interneta lietotāju auditoriju Latvijā, piesaistot 822 692 lasītājus, jeb 55,3% no visiem interneta lietotājiem, liecina "Gemius" publicētie jaunākie dati.

Šie ir dati par portāliem "Tvnet.lv", "receptes.lv", "spoki.lv" un "apollo.lv, kā arī statistika par "Tvnet.lv", "apollo.lv" un "rus.tvnet.lv" aplikācijām. "Tvnet" grupas portālus pagājušajā mēnesī skatījuši par 16 000 lietotājiem vairāk nekā aprīlī.

Tikmēr otrajā vietā ir "Delfi" grupas vietnes jeb "delfi.lv", "calis.lv", "atverskapi.lv", "mansdraugs.lv", "tavsdarzs.lv", "bilesuparadize.lv", "Delfi TV", kā arī mobilo aplikāciju kopējā auditorija. Tā salīdzinot ar aprīli, maijā samazinājās par 1000, veidojot 811 000 jeb 54,5% Latvijas interneta lietotāju no visām platformām - datoriem, mobilajiem telefoniem un planšetdatoriem.

Trešo pozīciju starp mediju grupām ieņem "Rīgas viļņu" mediju grupa, kas maijā sasniegusi 43% jeb 641 000 Latvijas interneta lietotāju, kas ir par 29 000 lietotāju vairāk nekā aprīlī. Datos tiek pieskaitīti lietotāji, kuri maijā izmantojuši "jauns.lv", "otkrito.lv" jeb "rus.jauns.lv", "rigasvilni.lv", "zurnali.lv", kā arī lietojuši "jauns.lv" straumēšanu.

"TV3" mediju grupa, kura aptver datus par "tv3play.skaties.lv", "skaties.lv" video un "starfm.lv" straumēšanu, kā arī "tv3play.lv" aplikāciju, pagājušajā mēnesī sasniegusi 38% jeb 568 000 Latvijas interneta lietotāju, kas ir par 19 000 mazāk nekā aprīlī.

Kopējai auditorijai samazinoties par 9000 lietotājiem, "Mail.ru" grupas vietnes "mail.ru", "ok.ru" un "vk.com" pagājušajā mēnesī auditorija veidoja 316 000 jeb 21% interneta lietotāju.

Tāpat "Gemius" dati liecina, ka maijā nav mainījušās piecas apmeklētākās interneta vietnes, pirmo vietu saglabājot "delfi.lv", kura apskatīta 806 138 reizes.

Otrajā vietā 2021.gada maijā ierindojās "inbox.lv ar 751 218 apmeklējumiem, bet trešajā vietā - sabiedrisko mediju ziņu portāls "lsm.lv" ar 699 755 apmeklējumiem. Ceturtajā vietā ar 698 552 apmeklējumiem portāls "tvnet.lv", bet piektajā vietā ar 641 284 apmeklējumiem - portāls "jauns.lv".

Salīdzinot ar šā gada aprīli, maijā apmeklētāko vietņu pieciniekā skatījumu skaits ir audzis četrām vietnēm, bet samazinājies vienai - "delfi.lv".

Maijā sestajā vietā ar 600 764 apmeklējumu bija portāls "LA.lv", septītajā vietā - "TV3 Group" portāls "skaties.lv" ar 567 604 apmeklējumiem, bet astotajā vietā ierindojies "Tvnet" mediju grupas portāls "apollo.lv", kas mēneša laikā apmeklēts 530 789 reizes.

Devītajā vietā bija ziņu portāls "nra.lv", kas apmeklēts 421 395 reizes, bet desmitnieku noslēdza uzziņu portāls "1188.lv", kas maijā apmeklēts 344 470 reizes.

Otrajā desmitniekā ierindojās "Izdevniecības Santa" portāls "santa.lv", laika apstākļu vietne "gismeteo.lv", portāls "lvportals.lv", "Tvnet" mediju grupas izklaides portāls "spoki.lv", likumu portāls "likumi.lv", portāls "lv.sputniknews.ru", saziņas platforma "vk.com", sporta ziņu portāls "sportacentrs.com", ziņu portāls "bb.lv", kā arī portāls "mammamuntetiem.lv".

Lielāko kāpumu no visām 20 apmeklētākajām vietnēm piedzīvoja "gismeteo.lv", kurai apmeklētāju skaits maijā, salīdzinot ar aprīli, palielinājās par 15%. Savukārt lielākais kritums bija "mammamuntetiem.lv", kur skatījumu skaits samazinājās par 20%.

"Top 20" veidots, ņemot vērā interneta lapu auditoriju vecumā no septiņiem līdz 74 gadiem, kas tās apmeklējuši, pieslēdzoties internetam no Latvijas teritorijas, izmantojot datorus, mobilos telefonus un planšetdatorus. Topā iekļautas tās interneta lapas, kas maijā piedalījās "gemiusAudience" pētījumā.

"gemiusAudience" pētījums tiek veikts, balstoties metodoloģiju, kas nodrošina iespēju konstatēt reālo apmeklētāju skaitu, nevis sīkdatnes (cookies) vai IP adreses.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu