Dzērājšoferis 1,59 promiļu reibumā policistam piedāvājis 400 eiro kukuli (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: RomanR, Shutterstock.

Varakļānu novadā kāds dzērājšoferis Jāņu brīvdienu izskaņā pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu un policistam piedāvājis 400 eiro kukuli, informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Aizvadītajā naktī īsi pēc pusnakts VP Vidzemes reģiona pārvaldes Patruļpolicijas nodaļas Satiksmes uzraudzības rotas policisti Varakļānu novadā pamanīja automašīnu, kas brauca ar ātrumu 67 kilometri stundā (km/h), lai gan konkrētajā vietā atļauts braukt ar ātrumu 50 km/h.

Pēc Vaskānes teiktā, apturot transportlīdzekļa vadītāju, policijas darbiniekiem radās aizdomas, ka vīrietis ir alkohola reibuma stāvoklī. Veicot alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā, aizdomas par alkohola lietošanu apstiprinājās un vīrieša izelpā konstatētas 1,59 promiles. Lai izvairītos no nepatikšanām, vīrietis mēģināja policistiem piedāvāt 400 eiro lielu kukuli. Policisti autovadītāju aizturēja un pret viņu sākts kriminālprocess.

Atbilstoši Krimināllikumam par kukuļa došanu vai piedāvāšanu valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību, var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu