"Neizkaisa, bet iemet jūrā". Carnikavas pludmalē izskalotas vairākas urnas ar mirušo pīšļiem (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Carnikavas pašvaldības policija

Carnikavas novada pašvaldības darbinieki, veicot uzkopšanu pludmalē, atraduši melnā maisā ievietotu urnu ar miruša cilvēka pīšļiem. Uzmeklējot tuviniekus, atklājas, ka viņi pārpratuši aizgājēja vēlmi tikt izkaisītam jūrā un urnu vienkārši iemetuši viļņos, vēsta Bez Tabu.

 Carnikavas novada pašvaldības policija informē, ka salīdzinoši neilgā laikā tās puses jūras krastā izskalota jau kārtējā urna ar pīšļiem. 

Kārtībsargi aicina izturēties cieņpilni pret aizgājējiem un viņu pavadīšanu aizsaulē.

"Melnā celofāna maisiņā ievietota urna, kurai virsū iegravēts mirušā personas kods. Urnā bija saturs. Noskaidrojās, ka urna ar pelniem izsniegta krematorijā," stāsta Carnikavas novada pašvaldības policijas priekšnieks Gints Dzirkalis.

Izskalotā urna sākotnēji šķitusi kā atkritumi, kādus pludmales uzkopēji bieži vien uzlasa no smiltīm. Kāds cits maisu ar visu urnu varēja izmest atkritumu konteinerā, pieļauj Dzirkalis.

Viņš tuvinieku rīcībā saskata necieņu pret mirušo. Carnikavas novada pašvaldības policija par atradumu un savu sašutumu pastāstījusi savā sociālā tīkla "Facebook" kontā, aicinot cieņpilni atvadīties no aizgājējiem.

Dzirkalis aicina arī kremēšanas pakalpojuma sniedzējus, izsniedzot pīšļus tuviniekiem, atgādināt par piedienīgu atvadīšanos no aizgājējiem.

Neilgā laika posmā policisti jau atraduši četras, piecas urnas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu