Princese Diāna priecātos: brāļi prinči satiekas pie mātes pieminekļa (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Dominic Lipinski/AFP

Princeses Diānas 60. dzimšanas dienai par godu netālu no bijušās princeses Diānas mājas notika aizkustinoša ceremonija. Kembridžas un Saseksas hercogi atklāja ilgi gaidīto pieminekli, kas veltīts viņu mīļotajai mātei, Velsas princesei Diānai.

Atklāšanas ceremonija notika netālu no Kensingtonas pils, īpaši veidotā dārzā. 

Skulptūra, kuru izveidojis slavens mākslinieks Īans Ranks-Brodlijs, sabiedrībai tika prezentēta godinot viņsaulē aizgājušo princesi Diānu 60. dzimšanas dienā.

Foto: AP/Reuters/ScanPix
Foto: AFP
Foto: AP/Reuters/ScanPix
Foto: AP/Reuters/ScanPix

“Šodien, kad mūsu mātei būtu palikuši 60 gadi, mēs atceramies viņas mīlestību, spēku un rakstura īpašības, kas padarīja viņu par labu personību visā pasaulē, mainot neskaitāmas dzīves uz labo pusi.  Katru dienu mēs vēlamies, lai viņa joprojām būtu kopā ar mums, un mēs ceram, ka šī statuja uz visiem laikiem paliks viņas dzīves un mantojuma simbols. Paldies Īanam Rankam-Brodlijam, Pepam Morisonam un viņu komandām par izcilo darbu, ”piemiņas runā teica brāļi.

Šī bija pirmā reize, kopš prinča Filipa bērēm, kad Viljams un princis Harijs tika nofotografēti. Ceremonijā nepiedalījās nedz Saseksas, nedz Kembridžas hercogienes. 

Viljams un Harijs bija tērpušies tumšos uzvalkos ar pieskaņotām kakla saitēm. Viņi ieradās dažas minūtes agrāk un apstājušies uz takas ārpus dārza, ļāvās nelielai tērzēšanai. 

Foto: AP/Reuters/ScanPix
Foto: AP/Reuters/ScanPix

Piemineklī, kas izliets bronzā, attēlota princese Diānu, kuru ieskauj trīs bērni.

Zem statujas ir pjedestāls, kurā iegravēts princeses vārds,  atklāsānas datums un iegravēts fragments no Alberta Šveitera poēmas "Cilvēka mērs", kas tika dziedāts 2007. gadā piemiņas dievkalpojumā Diānai.

Foto: AP/Reuters/ScanPix

Kensingtonas pils paziņojumā teikts: “Prinči cer, ka statuja palīdzēs ikvienam, kurš apmeklē Kensingtonas pili, pārdomāt Diānas dzīvi un atstāto mantojumu. Diānas tēla pamatā bija pēdējais dzīves posms, kad viņa kā humānā vēstniece ar savu laipnību un žēlastību palīdzēja cilvēkiem visā pasaulē."

Foto: AP/Reuters/ScanPix

Diānas statuju brāļi pasūtīja 2017. gadā, lai pieminētu viņu māti 20. gadadienā pēc traģiskās nāves autoavārijā Parīzē. 

Dārzu sāka veidot 2019. gada oktobrī, un kopš tā laika pieci dārznieki te ir pavadījuši 1000 darba stundas. Tika iestādīti vairāk nekā 4000 ziedi, tostarp vairāk nekā 200 piecu šķirņu rozes un 300 tulpes no 3 dažādām šķirnēm. Tika iestādīti vairāk nekā 500 lavandas krūmi, 100 dālijas un 50 cukurzirnīši.

Dārzs ir holandiešu stilā, ar dīķi un ziedošiem krūmiem, kas iekārtots karalienes Mērijas valdīšanas laikā 17. gadsimtā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu