Iemesls, kāpēc tu svīsti pēc dušas, un kā no tā izvairīties

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Sieviete dušā
Sieviete dušā Foto: Unsplash

Pēc karstas dušas ir pavisam normāli nedaudz svīst. Tomēr, ja svīšana ir pastiprināta, tad nav patīkami tūliņ pēc dušas justies tikpat sasvīdušam un netīram, kā pirms mazgāšanās. Īpaši tad, ja tu taisies doties uz darbu vai kādu saviesīgu pasākumu. Tomēr labās ziņas ir tādas, ka svīšanu pēc dušas ir iespējams mazināt.

Kā vēstīts vietnē “Popsugar”, sviedri pēc dušas ir pāri palikušā siltuma produkts. Ja tu mīli doties karstā dušā, tad karstā ūdens tvaiki pēc dušas joprojām paliek tavos matos, uz tavas ādas. Noteiktā temperatūrā šie ūdens pilieni var likt tavam organismam sākt pastiprināti svīst.

Varētu domāt, ka šos pilienus varētu vienkārši noslaucīt ar dvieli, tomēr tas varētu arī paaugstināt ķermeņa temperatūru. Berze, kas rodas starp dvieli un ādu liek rasties lielākam siltumam, turklāt, ja dvielis ir tikko izņemts no veļas žāvētāja, tad tu beigās vari sajusties vēl karstāk.

Lai pēc karstas dušas saglabātu tīrības sajūtu, ļauj savam ķermenis mirkli atdzist. Pirms izkāpšanas no dušas, pazemini tekošā ūdens temperatūru. Dažas sekundes vēsā dušā nomazgās visus karstā ūdens pilienus no tavas ādas un matiem un noregulēs ķermeņa dabisko termostatu.

Ja iespējams, ieslēdz savā vannasistabā ventilatoru, kas neļaus telpa pieplūst ar ūdens tvaiku un pārlieku sakarst.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu