"Masāža ar laimīgām beigām.” Publiskā vīriešu tualetē izvietots nesaskaņots sludinājums (12)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Pie Smiltenes autoostas atrodas visiem pieejama mazmājiņa, kur it kā atrodas "Bez tabu" skatītāja norādīts sludinājums par ķermeņa masāžas pakalpojumu ar laimīgām beigām.

Ielūkojoties vīriešu tualetē, tieši virs klozetpoda esošā loga rāmja kā melns uz balta rakstīts:

Labākās meitenes Smiltenē sniedz pilnīgi visa veida masāžas, tai skaitā ar laimīgām beigām. Strādājam visu diennakti.

[divi telefona numuri]

Par nekvalitatīvu pakalpojumu ziņot [telefona numurs]

Daži no uzrunātajiem vietējiem iedzīvotājiem zina par tualetē izvietoto sludinājumu, atklājot, ka tas redzams jau kopš pavasara.

"Bez Tabu" mēģina sazināties ar pakalpojuma sniedzējiem, taču – nesekmīgi. Pirmais telefona numurs netiekot izmantots, bet ar otru pat nenotiek savienojums. Savukārt trešais telefona numurs, uz kuru it kā esot jāzvana, ja ir problēmas ar pakalpojuma saņemšanu, ir jau interesantāks.

Parokoties interneta dzīlēs, atklājam, ka beidzamais no masāžas sludinājumā minētajiem telefona numuriem pirms vairākiem gadiem pat iekļauts Smiltenes tūrisma bukletā pie taksometru kontakttālruņiem.

Pie autoostas sastaptais taksometra vadītājs, kurš arī ir informēts par sludinājumu tualetē, uzskata, ka tas ir joks.

Smiltenes taksists:  Masāžas nav mums Smiltenē. Un tas vīrietis jau sen, kādus piecus gadus nestrādā par taksistu. Kāds grib to zēnu vienkārši iegāzt.

Sazvanot sludinājumā norādītā numura saimnieku, saruna ir lakoniska, proti, klausules otrā galā vīrietis norāda, ka "Bez Tabu" būšot ko sajaukuši.

Atkārtots zvans jau no "Bez Tabu" operatora telefona paliek bez rezultāta, un arī uz vēlāk nosūtītu īsziņu atbildi nesaņemam.

Aplūkojot vīriešu tualetes uzkopšanas grafiku, pamanām, ka tīrīšana šeit notiek visai regulāri, tiesa gan, sludinājumu neviens tā arī nav noplēsis. Ierodoties Smiltenes novada pašvaldības policijā, uzrunātā darbiniece pirmo reizi dzird par šāda sludinājuma esamību. Kārtībsardze aizkadrā norāda, ka sludinājumu izvietošana pilsētā šādā veidā ir obligāti jāsaskaņo ar vietvaru. Pretējā gadījumā jārēķinās ar sodu.

Tikmēr Smiltenes autoostas darbiniece uzsver, ka publiskā tualete neesot autoostas rūpju bērns, bet gan pašvaldības uzņēmuma ”Smiltenes Namu un komunālo uzņēmumu pārvalde”.

Jānis Liniņš, ”Smiltenes Namu un komunālo uzņēmumu pārvaldes” namu pārvaldnieks:

"Ai, jēziņ! Es personīgi neatbildu par to tualeti, tur atbild kolēģīte. Es noteikti viņai to izstāstīšu. Un darbinieki noteikti to sludinājumu noņems. Nekas par to nav dzirdēts. Jūs esat pirmais, kas par to kaut ko tādu stāsta."

Valsts policijas pārstāvis Valentīns Mass norāda, ka šādi gadījumi neesot bieži, tāpēc katrs no tiem esot jāizskata un jāpārbauda individuāli. “Jo tur var būt gan noziedzīgs nodarījums, gan administratīvs pārkāpums. Svarīgākais šajā gadījumā ir kritērijs vainas novērtēšanā, goda aizskārēja nodoma novērtēšanā. Faktiski personas goda un cieņas aizsardzība ir paredzēta gan krimināltiesiskajā, gan civiltiesiskajā kārtībā. Mans ieteikums ir droši vērsties Valsts policijā pa telefonu 110 vai arī caur citiem saziņas līdzekļiem un teikt savu problēmu.”

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu