Sāras Everardas lieta: britu policists atzīstas slepkavībā

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Sāras Everardas memoriāls Londonā.
Sāras Everardas memoriāls Londonā. Foto: EPA/ANDY RAIN

Londonas Metropolitēna policijas policists Veins Kauzenss tiesā atzinis vainu 33 gadus vecā Sāras Everardas slepkavībā, ziņo raidorganizācija BBC.

Jaunā sieviete 3.martā pazuda, dodoties mājās pēc ciemošanās pie draugiem. Everardas tuvinieki par viņas pazušanu ziņoja policijā, kā arī sociālajos tīklos notika aktīva dalīšanās ar viņas attēliem. Taču nedēļu vēlāk sievietes mirstīgās atliekas tika atrastas Kentā.

48 gadus vecais Kauzenss atzinis vainu Everardas nolaupīšanā, izvarošanā un slepkavībā.

Prokurors Toms Litls tiesā norādīja, ka Kauzenss un Everarda esot bijuši "pilnīgi svešinieki".

Kļuvis zināms, ka dažas dienas pirms slepkavības viņš noīrēja "Vauxhall Astra" automašīnu, ko atgrieza nākamajā dienā pēc slepkavības, un iegādājās abpuslīmējošās plēves rulli.

Drošības kameru ieraksti no garāmbraucoša autobusa fiksējuši, ka 3.martā īsi pēc plkst.21.30 Kauzenss un Everarda atradās pie noīrētās "Vauxhall Astra". 

Pēc notikušā Kauzenss savā darba vietā ziņoja, ka ciešot no stresa un nevēloties vairs nēsāt ieroci.

9.martā Kauzenss tika aizturēts. Pratināšanā viņš policijai stāstīja izgudrotu stāstu, ka finansiālu problēmu dēļ esot iekūlies nepatikšanās ar kādu austrumeiropiešu bandu, kas izteikusi draudus viņam un viņa ģimenei. Noziedznieki esot pieprasījuši atvest viņiem "citu meiteni", jo Kauzenss dažas nedēļas pirms tam esot prostitūtai samaksājis pārāk mazu summu. Kauzenss apgalvoja, ka esot nolaupījis Everardu, izbraucis no Londonas un Kentā viņu vēl dzīvu atdevis austrumeiropiešiem.

Taču policija noskaidroja, ka Kauzensam un viņa sievai pieder neliels zemesgabals Ešfordas mežos. Mobilā tālruņa dati izmeklētājus aizveda līdz īpašumam, un Everardas līķis tika atrasts nedaudz ārpus zemesgabala.

Kauzenss strādāja Metropolitēna policijas Parlamentārās un diplomātiskās aizsardzības nodaļā. Viņa galvenie darba pienākumi bija valdības un diplomātisko ēku apsargāšana.

Everardas nāve Lielbritānijā izsauca plašu reakciju, īpaši no sieviešu puses. Daudzas izcēla, cik nedroši jūtas vienatnē uz ielas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu