Valmieras novadā policija apturējusi autovadītāju braucam reibumā un bez tiesībām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Policijas auto. Ilustratīvs foto.
Policijas auto. Ilustratīvs foto. Foto: Ieva Lūka/LETA

Valmieras novadā policija apturējusi autovadītāju, kurš braucis reibumā un bez tiesībām, informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

13.jūlija vakarā tika saņemta informācija par to, ka Valmieras novada Kocēnu pagastā pa autoceļu Inčukalns - Valmiera - Igaunijas robeža, nenoskaidrota persona vada automašīnu "VW Golf", iespējams, atrodoties alkohola reibumā.

Pēc Vaskānes teiktā, zvanītājs informēja, ka automašīnas vadītājs ar savu braukšanas stilu apdraud citus satiksmes dalībniekus. Izbraucot policijas norīkojumam, minētā automašīna tika apturēta. Pārbaudot vadītāju, aculiecinieka bažas apstiprinājās - vīrietis pie stūres bija sēdies reibumā, kā arī bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Vīrieša izelpā tika konstatēta alkohola koncentrācija 2,21 promiles. Policijā sākts kriminālprocess.

Valsts policija atgādina, ka transportlīdzekļa vadīšana reibumā būtiski apdraud gan paša, gan citu ceļu satiksmes dalībnieku veselību un dzīvību.

Valsts policijas pateicas iedzīvotājiem, kuri aktīvi ziņo par aizdomīgiem vadītājiem un aicina arī turpmāk nepalikt vienaldzīgiem, un situācijās, kad rodas pamatotas aizdomas, ka transportlīdzekļa vadītājs pie stūres sēdies reibumā, ziņot par to Valsts policijai, zvanot pa tālruni 110.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu