VP aiztur četras personas aizdomās par nereģistrētu šaujamieroču un munīcijas glabāšanu (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ierocis. Ilustratīs attēls.
Ierocis. Ilustratīs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Vidzemē policija aizturējusi četras personas aizdomās par nereģistrētu šaujamieroču un munīcijas glabāšanu, informē Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Valmieras iecirkņa Kriminālpolicijas amatpersonas šā gada pavasarī saņēma informāciju par iespējamu nelikumīgu šaujamieroču, munīcijas un sprādzienbīstamu priekšmetu apriti. Par saņemto informāciju tika sākts kriminālprocess un veikts mērķtiecīgs darbs, lai atklātu šo noziegumu.

Izmeklēšanas un operatīvo darbību rezultātā tika noskaidrotas nelikumīgi glabāto priekšmetu atrašanās vietas. Tika veiktas sankcionētas kratīšanas astoņās adresēs Vidzemes reģiona apkalpojamā teritorijā. Kratīšanu laikā tika atrasti un izņemti četri ieročiem līdzīgi priekšmeti, 43 gabali ieroču daļām līdzīgi priekšmeti, kā arī 21 dažāda kalibra patronas.

Par šo noziedzīgo nodarījumu aizturēti 2000., 1962., 1974. un 1963.gadā dzimuši vīrieši. 1963.gadā dzimušajam vīrietim piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, stāstīja Vaskāne.

Par notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 233.panta otrās daļas - par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroču munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča izgatavošanu, remontēšanu, glabāšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Vaskāne piebilda, patlaban turpinās pirmstiesas izmeklēšana, kriminālprocesā nozīmētas ekspertīzes un tiek skaidrota atsavināto priekšmetu izcelsme un to glabāšanas mērķis.

Valsts policija atgādina, ka personas, kuras labprātīgi nodod bez attiecīgās atļaujas izgatavotu, iegādātu, nēsātu vai glabātu šaujamieroci, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīciju, lielas enerģijas pneimatisko ieroci, sprāgstvielu vai spridzināšanas ietaisi vai bez attiecīgas atļaujas izgatavotu gāzes pistoli (revolveri) un munīciju, tiek atbrīvotas no kriminālatbildības, ja personu darbībās nav cita noziedzīga nodarījuma sastāva.

Tāpat Valsts policija aicina iedzīvotājus nebūt vienaldzīgiem un ziņot par nelikumīgu ieroču iespējamām uzglabāšanas vietām, zvanot pa tālruņa numuriem 67 075 287, 67 075 366 vai 110, vai arī rakstot e-pastu "kip@vp.gov.lv".

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu