Kubas prezidents nosoda protestu "melīgo" atspoguļojumu (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Kubas prezidents Migels Diass-Kanels, sestdien mītiņā Havanā uzrunājot atbalstītāju tūkstošus, nosodīja Kubā nule kā pieredzēto protestu, kā sacīja valsts vadītājs, melīgo atspoguļojumu.

"Tas, ko pasaule redz par Kubu, ir meli," sacīja Diass-Kanels, nosodot "melīgu attēlu izplatīšanu" sociālajos tīklos, kur ar tiem tiek "iedrošināta un glorificēta vardarbība un īpašuma postīšana".

"Sociālajos tīklos ir pāri plūstošs naids," norādīja prezidents.

Diass-Kanels arī apsūdzēja ASV, ka tās izprovocējušas protestus, un uzsvēra, ka šie "meli" netiek izplatīti "nejauši vai kļūdas pēc. Tās visas ir nekonvencionālā kara rokasgrāmatas aukstas kalkulācijas".

"Dzimuši uzvarēt, nevis lai tiktu uzvarēti," sauca mītiņa dalībnieki, kas bija pulcējušies Malekonā - Havanas slavenajā piekrastes bulvārī.

Mītiņā, pēc visa spriežot, protestu nopietnības dēļ bija ieradies arī eksprezidents Rauls Kastro.

Kā vēsta oficiālais laikraksts "Granma", līdzīgi mītiņi tiek rīkoti arī citās pilsētās, arī Santjago de Kubā, Bajamo, Kamagvejā un Santaklarā.

Tūkstošiem kubiešu svētdien izgāja protesta akcijā vairāku pilsētu ielās, paužot sašutumu par ekonomikas krīzi, pārtikas un citu pamatpreču trūkumu, pārrāvumiem elektrības piegādēs.

Kuba ekonomikas krīzē vaino ASV, kas ekonomisko spiedienu pret valsti uztur jau pusgadsimtu, tomēr situācija saasinājusies arī pandēmijas ierobežojumu un pieaugošā koronavīrusa gadījumu skaita dēļ.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu