Ugunsgrēka platība Siguldas pusē varētu būt ap 20 hektāriem; dzēšana turpinās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Evija Trifanova/LETA

Ugunsgrēks Siguldas pusē, kas vairākās vietās izcēlās piektdienas pēcpusdienā, joprojām turpinās. Aptuvenā ugunsgrēka platība tiek lēsta ap 20 hektāriem, informē Valsts meža dienests. 

Dienestā skaidroja, ka ugunsgrēka izcelšanās iemesls nav zināms. Kopējā uguns skartā platība varētu būt ap 20 hektāriem, taču tā tiks precizēta pēc pilnīgas ugunsgrēka likvidācijas.

VMD minēja, ka meža ugunsgrēka dzēšanu un ierobežošanu veic VMD ar savu specializēto ugunsdzēsības tehniku, dzēšanas darbos iesaistījās arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), tāpat būtiska bija Inčukalna brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības līdzdalība uguns iegrožošanā.

Tāpat notikuma vietā darbu veica VAS "Latvijas dzelzceļš" speciālais ugunsdzēsības vilciens ar 150 tonnu ūdens cisternu. Vienlaikus VMD dzēšanas darbos iesaistīja Nacionālo bruņoto spēku helikopteru, kas dzēsa liesmas no gaisa.

VMD informē, ka šogad VMD dzēsis 318 meža ugunsgrēkus, uguns skārusi 277 hektārus meža, tostarp jaunaudzes 103,8 hektāru platībā.

Līdztekus dienestā pauda, ka, lai arī šonedēļ gaisa temperatūra ir pazeminājusies, meži joprojām ir sausi un ugunsbīstamība tajos ir augsta. VMD aicina iedzīvotājus nedoties uz mežu, nekurināt ugunskurus pat arī tam paredzētās vietās, atrodoties mežā, nesmēķēt un nemest zemē izsmēķus, nebraukt ar motocikliem un kvadricikliem ārpus ceļiem, neveikt citas darbības, kas var izraisīt meža aizdegšanos.

Jau ziņots, ka meža ugunsgrēki, kas piektdien izcēlušies Siguldas apkaimē, tika ierobežoti, taču ugunsgrēka likvidācija joprojām turpinās. Sestdien tika dzēsti divi atsevišķi ugunsgrēki. Kopējā platībā, pēc aptuvenām aplēsēm, kas gan vēl tiks precizētas, varētu būt ap divdesmit hektāriem.

Vienlaikus dienesta Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis iepriekš prognozēja, ka, ņemot vērā, ka ugunsgrēkā cietušajos Siguldas apkaimes mežos atklāts biezs kūdras slānis, ugunsgrēka likvidēšana varētu turpināties vēl piecas dienas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu