"Nāvējošā" gājēju pāreja Baltezerā (18)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Baltezerā ir trīs gājēju pārejas. No tām par bīstamāko var uzskatīt Tallinas šosejas šķērsošanas vietu tuvāk Ādažiem, jo tieši šeit aizvadītajā sestdienā aprāvās kādas 81 gadu vecas kundzes dzīvība.

18. jūlija priekšpusdienā Baltezerā, iepretim Baltezera kapiem, notika traģisks ceļu satiksmes negadījums, kurā dzīvību zaudēja kāda 81 gadu veca kundze. "Sieviete gāja pāri, no kapiem droši vien, un mašīna kā brauca, tā aiznesa viņu. Es tieši nevaru apgalvot, ka gāja pārejai pāri, bet mantas bija uz pārejas," TV3 raidījumam Degpunktā stāsta vietējā iedzīvotāja Ausma.

Vietējie iedzīvotāji neslēpj, ka kas šāds jau bija gaidāms. Pāreju ikdienā izmanto diezgan daudz cilvēku, un riepu švīkstoņa, birstošu stiklu skaņa un dažāda skaļuma būkšķi šeit nav nekas neparasts. Protams, arī pašiem šķērsot šo pāreju ir pietiekami izaicinoši.

"Man ir bijis pat gadījums, ka dēls atbrauc no treniņa mājās, un viņš stāv piecas minūtes rudenī, šajā tumšajā, lietainajā laikā, un zvana man, lai es iznāku pretī līdz gājēju pārejai, ka neviena mašīna neapstājas, viņš ir samircis un netiek pāri šosejai," stāsta vietējā iedzīvotāja Kristīne.

Arī turpat kaimiņos dzīvojošais mūziķis un komponists Ingus Ulmanis norāda, ka situācija uz ceļa ir tālu no ideāla. Pēdējo pāris nedēļu laikā kopš pēdējiem darbiem, kad par dažiem metriem pārbīdīta gājēju pāreja un ceļš nosēts stabiņiem, šķiet kļuvis vēl sliktāk. Nu, vismaz neērtāk noteikti.

"Un es esmu kādas trīs reizes jau pabraucis savam ceļa galam garām, jo vienkārši man ir bail, ka man neietriecas mašīnas aizmugurē. Tas ir par traku. Jūs redzat, kas šeit notiek. Es tiešām biju cerējis uz drošību, jo tagad tu vari skatīties tikai no vienas puses, tad aiziet līdz saliņai un tad skatīties uz otru pusi. Bet reālā situācija ir tāda, ka ir tik liels tas sastrēgums, ka faktiski divas ar pusi nedēļas, kopš uzlika šo stabiņus, jau ir divas avārijas. Pirmo reizi pārbijušos meitenīti ar suni es vedu šeit pāri, jo saskrējās divas mašīnas. Un sestdien bija tā lielā avārija, kur nobrauca cilvēku," stāsta Ulmanis.

Vienīgais glābiņš gan iedzīvotājiem, gan tūkstošiem autobraucēju, kuri ikdienā izmanto šo ceļa posmu, varētu būt Baltezera apvedceļš.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu