Padomi tām, kuras neko nesaprot no konsīleriem vai grima bāzēm

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Ikvienam no mums taču gadās, ka pavisam negaidīti uz deguna vai kādā citā redzamā vietā uz sejas parādās nevēlami izsitumi. Iespējams, kādā karstākā vasaras dienā esam apdedzinājuši degungalu vai arī uz sejas parādījušies sarkani pleķi.

Tās ir tikai dažas no daudzajām ādas nepilnībām, kas var likt justies neveikli un traucēt ikdienas gaitās. Ko der likt aiz auss, kādi produkti var palīdzēt risināt dažādas ķibeles un pasargāt no neveikliem mirkļiem, iesaka stiliste Laura Valuta.

Neaizvietojamais skaistuma ierocis – konsīleris

Daudzas ādas nepilnības visveiksmīgāk iespējams nomaskēt ar konsīleru palīdzību. Jāņem vērā problemātiskās zonas tonis un atbilstoši tam jāizvēlas attiecīga toņa konsīleris. Jāizvērtē, cik izteikta un redzama ir problēma – jo spilgtāka ir pumpas krāsa, jo sulīgāku koriģējošo toni tai var uzklāt. Reizēs, kad defekts nav tik uzkrītošs, var pietikt vien ar tonālo krēmu, kas izlīdzinās toni un nomaskēs mazās nepilnības.

Iesakām izvēlēties konsīleri atbilstoši sejas nepilnībām, ko vēlaties nomaskēt:

  • gaiši zaļa toņa konsīleris nomaskēs sārtās zonas;
  • persiku toņa konsīleris nomaskēs zilganus lokus zem acīm;
  • dzeltenīgs tonis koriģēs violetas nokrāsas lokus;
  • maigi rozīgs tonis atsvaidzinās pelēcīgu ādas zonu zem acīm.

"Pigmentācijas plankumus pirms tonālā krēma uzklāšanas var izgaismot ar gaiši dzeltenīgu konsīleri. Ja tonālais krēms netiek izmantots, aicinām izmantot pilnībā sedzošu (full cover) konsīleri ādas tonī," stāsta stiliste Laura Valuta.

Palīgi pārmērīgi spīdīgai ādai

Pārmērīga ādas spīduma gadījumā, ar ko visbiežāk saskaras tieši kombinētas un taukainas ādas īpašnieces, var izmantot vairākus palīgus: matējošu grima bāzi, pūderi un matējošās salvetes.

Matējošu grima bāzi klāj tieši tajās zonās, kur vēlamies mazināt ādas spīdēšanu. Matējošas grima bāzes uzklāj uz tīras ādas virs kopjošās kosmētikas. "Ņemiet vērā, ka sejas toni izlīdzinoši produkti, piemēram, CC krēms vai tonālais krēms, nav obligāti jāuzklāj pēc grima bāzes. Ja āda ir izteikti taukaina, iesakām pievērst uzmanību tonālajiem krēmiem, kas ir tieši ar matējošu, ādas spīduma samazinošu (mattifying) efektu," uzsver t/c "Alfa" stiliste stiliste Laura Valuta.

Kosmētikas maciņā ikdienā var ielikt arī matējošās salvetes, kuras lieto, piespiežot pie ādas zonās ar pastiprinātu spīdumu. Matējošas salvetes absorbē liekās taukvielas, nemainot uzklātas kosmētikas izskatu.

Jāpiemin, ka ādas spīdumu kontrolēt palīdz arī sausie produkti – minerālpūderi vai kompaktie pūderi. Ja nepieciešama papildu ādas toņa izlīdzināšana, ne tikai spīduma kontrolēšana, jāizvēlas minerālpūderis. Ja vajadzīga tikai ādas matēšana, droši var izvēlēties birstošu vai kompaktu matējošo pūderi bez toņa.

Koriģējošās grima bāzes spēks

Ja šķiet, ka ādas tonis ir nevienmērīgs un gribas iegūt svaigāku kopskatu, aicinām izvēlēties koriģējošās grima bāzes, kas pieejamas dažādos toņos.

  • Zilā grima bāze izgaismo un izlīdzina sejas ādas toni. Piemērota nosauļotai ādai, lai padarītu to gaišāku.
  • Zaļā grima bāze likvidē apsārtumus. Paredzēta kuperozai ādai sejas kapilāru apslēpšanai, piemērota arī sārto vaidziņu maskēšanai. Ieteicams lietot lokāli apsārtušajās vietās.
  • Dzeltenā grima bāze padara ādas toni gaišāku, izgaismo, labi palīdz nomaskēt pigmentācijas plankumus. Šo bāzi ieteicams izmantot arī tad, ja tumšie loki zem acīm ir viegli lillīgā krāsā.
  • ​Lillīga grima bāze paredzēta dzeltenīgas ādas krāsas toņa nomaskēšanai. Šādas krāsas bāze labi notušē dzeltenīgus lokus zem acīm vai dzeltenīgus laukumus uz ādas.
  • Krāsainās grima bāzes uzlabos ādas toņa vienmērību, bet nebūs 100% maskējošas, iespējams, papildus būs jāuzklāj arī CC krēms vai tonālais krēms.

Ja grims nenoslēpj problēmu

Saistībā ar ādas stāvokli var minēt arī citas nepilnības, piemēram, sausu sejas ādu, nenoturīgu grimu, nelīdzenu ādas struktūru u. c.

"Īpaši sausai sejas ādai iesakām izvēlēties mitrinošu bāzi vai dziļi mitrinošus krēmus, hialuronskābi vai pat eļļu. Ja, uzklājot tonālo krēmu, ir redzami sausi ādas laukumi, āda ir plēkšņaina un šādās vietā tonālais krēms pieķeras vairāk un izceļas, tad ir jāpievērš pastiprināta uzmanība ādas kopšanai un mitruma līmeņa atjaunošanai. Sākumā gan ieteicams izmantot maigu pīlingu vai skrubi, kas atbrīvos ādas virsējo slāni no atmirušajām ādas šūnām. Savukārt porainai, nelīdzenai ādas struktūrai būtu ieteicams izvēlēties poru samazinošu grima bāzi (pore perfecting, pore minimizing vai bluring)," skaidro stiliste.

Ja uzklājot tonālo krēmu šķiet, ka vairāk izceļas mīmikas grumbiņas, pirms tonālā krēma uzklāšanas aktīvās mīmikas zonās var uzklāt krēmveida fillerus, kuri aizpilda grumbiņas un izlīdzina ādas tekstūru. Otrs variants ir izmantot silikona grima bāzi, kas viegli aizpilda sīkās grumbiņas. Ādas tekstūra izskatīsies gludāka un grumbiņas neizcelsies.

Skaista pat vasaras svelmē

Ir arī citi lieliski produkti, kuri atrisina dažādas ar grimu saistītas ķibeles. Piemēram, ja uzklātās acu ēnas neturas un sakrājas plakstiņa locījuma vietā, pirms acu ēnu uzklāšanas ieteicams lietot acu ēnu bāzi. To uzklāj uz acu plakstiņa vienmērīgā, plānā kārtā. Karstā laikā vai pasākumos, kuri ilgst daudzas stundas, ieteicams papildus izvēlēties arī grima fiksatoru, ko uzpūš virs kosmētikas kā noslēdzošo grima produktu. Šāds produkts paildzinās grima noturību pat +30 grādu temperatūrā.

Ja esat iecienījuši acu kontūrzīmuli, bet tas smērējas vai izplūst, iesakām izvēlēties ūdensnoturīgus acu zīmuļus. Bet, ja smērējas skropstu tuša, vispirms jāpārliecinās, ka uz skropstām nav nonācis acu vai sejas krēms, jo pie taukainām skropstām neturēsies neviena tuša! Ja tas nav iemesls, uz plakstiņa var uzklāt acu ēnu bāzi, kas neļaus skropstu tušai kļūt mitrai, saskaroties ar ādu. Tāpat uz plakstiņa var uzklāt arī ēnas vai izmantot pūderi, lai padarītu plakstiņa ādu matētāku.

Kinozvaigznes cienīgas lūpas un uzacis

Ja lūpu krāsa klājas nevienmērīgi un izceļ ādas sausumu, lūpas vispirms būtu jānoskrubē ar profesionālu vai pašrocīgi pagatavotu skrubi. Pēc tam jāuzklāj lūpu balzams un jāļauj vismaz 10 minūtes iesūkties. Tikai tad var uzklāt lūpu krāsu, bet – neiesakām izvēlēties matētu, jo tā absorbēs tikko atjaunoto mitruma līmeni un lūpas atkal var izskatīties sausas. Savukārt, ja lūpu krāsa pēc uzklāšanas vienmēr nospiežas uz zobiem, labāk izvēlēties ilgnoturīgus lūpu produktus – lūpu tintes, lūpu lakas vai matētas tekstūras lūpu krāsas. Pēc lūpu krāsas uzklāšanas iesakām lūpas ar salveti nosusināt, tādējādi noņemot lieko produkta daudzumu, kas varētu atstāt pēdas uz zobiem. Ja lūpu krāsa izplūst ārpus lūpu kontūras, noteikti jālieto ūdensnoturīgs lūpu kontūrzīmulis, kas aizpildīs sīkās grumbiņas un neļaus produktam izplūst ārpus lūpu kontūras, kā arī palīdzēs lūpu produktam noturēties ilgāk.

Arī uzacis bieži vien var sagādāt nepatīkamus mirkļus, ja uzacu matiņi ir gari un aug dažādos virzienos. Lai iegūtu sakārtotāku uzacu formu, iesakām izmantot caurspīdīgu uzacu želeju, kas viegli nofiksēs matiņus vēlamajā formā. Ja uzacīm nepieciešams piešķirt arī toni, var izvēlēties fiksējošo uzacu želeju ar toni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu