Rīgas domes centrālā administrācija samazinājusi tēriņus mediju līgumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rātsnams
Rātsnams Foto: LETA

Rīgas domes centrālā administrācija samazinājusi tēriņus mediju līgumiem, kas paredz informācijas sniegšanu par pašvaldības darbu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Kā informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde, tai pašlaik ir noslēgti četri informācijas sniegšanas līgumi ar medijiem par aptuveni 85 000 eiro.

Salīdzinot ar 2019.gadu, kad budžetu pēdējo reizi pieņēma Nila Ušakova ("Saskaņa") vadītā dome, izdevumi mediju līgumiem samazināti vairāk nekā uz pusi. 2019.gadā Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa mediju līgumiem tērēja 189 000 eiro.

Savukārt 2020.gadā, kad pašvaldības budžetu pieņēma pagaidu administrācija, mediju līgumiem Sabiedrisko attiecību nodaļa izlietoja 113 000 eiro.

Kā iepriekš pētījumā atklāja pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica", kopumā dome un pašvaldības uzņēmumi medijiem gadā maksāja vairāk nekā 600 000 eiro.

Kā skaidroja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes priekšnieks Uģis Vidauskis, šobrīd notiek pārmaiņas arī šajā jomā, tostarp nākotnē, sadarbojoties ar citām domes struktūrām un iestādēm, pašvaldības informācijas izvietošana medijos notiks centralizēti. Tas ļaušot racionālāk un taupīgāk izlietot līdzekļus sabiedrības informēšanai, plānojot kopīgu stratēģiju, kā arī līdzekļus izlietot mērķēti, noteiktām auditorijām.

Šogad 25 000 eiro izlietoti informācijas pārraidīšana kanālā TV24 raidījumā "Rīga runā". Raidījums bija ēterā no 26.aprīļa līdz 14.jūnijam.

Rīgas domei ir līgumi ar vairākām radio stacijām par pašvaldības aktuālās informācijas pārraidīšanu. Līgumi noslēgti uz termiņu līdz šī gada beigām.

Ar AS "Radio SWH" noslēgts līgums par 22 945 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Raidījums "Rīgas aktualitātes" tiek pārraidīts radiostacijās "Radio SWH" un "Radio SWH+". Ar SIA "Radio Skonto" noslēgts līgums par 22 753 eiro raidlaika iegādei Rīgas domes aktuālās informācijas pārraidei. Savukārt ar SIA "Komunikatīvo risinājumu projekti" noslēgts līgums par 14 568 eiro raidlaika iegādei radiostacijā "EHR".

Patlaban norit arī iepirkums par informācijas, ziņu bloka izvietošanu trīs interneta ziņu portālos. Informācijas izvietošanas izmaksas būs zināmas pēc iepirkuma beigām. Pašlaik tiek vērtēti pretendentu iesniegtie piedāvājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu