Sidnejā uz četrām nedēļām pagarina Covid-19 karantīnu

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Loren Elliott/REUTERS

Austrālijas lielākajā pilsētā Sidnejā noteiktā Covid-19 karantīna tiek pagarināta par četrām nedēļām, trešdien paziņoja varas iestādes, izskaidrojot šo lēmumu ar pieaugošo Covid-19 uzliesmojumu un zemiem vakcinācijas tempiem.

Rīkojums Sidnejas iedzīvotājiem uzturēties mājās tika noteikts pirms piecām nedēļām, varas iestādēm mēģinot iegrožot jaunā koronavīrusa Indijas jeb delta varianta izplatīšanos.

Karantīnu bija paredzēts atcelt 30.jūlijā, bet tā paliks spēkā līdz 28.augustam, jo Covid-19 gadījumu skaits turpina kāpt.

Amatpersonas paziņoja par 177 jauniem inficēšanās gadījumiem saistībā ar Sidnejas uzliesmojumu, kas sākās jūnija vidū, kad inficējās starptautiska avioreisa apkalpes šoferis.

Cilvēki, kas dzīvo pandēmijas "karstajos punktos", tiek aicināti neatstāt savu rajonu. Tiem, kas dzīvo vieni, būs ļauts veidot "vieninieku burbuli" ar citu cilvēku.

Jaundienvidvelsas premjerministre Gledisa Beredžikljana sacīja, ka policija pastiprinās centienus panākt karantīnas noteikumu ievērošanu, un aicināja Sidnejas iedzīvotājus ziņot par noteikumu pārkāpējiem.

Citā Austrālijas lielpilsētā Melburnā tikmēr tiek atcelta piektā Covid-19 karantīna, jo šai pilsētai izdevies sakaut delta variantu otrreiz pēdējo mēnešu laikā ar "apņēmību un smagu darbu", paziņoja Viktorijas štata premjerministrs Dans Endrūss. Melburnas karantīnas atcelšana attiecas uz astoņiem miljoniem iedzīvotāju Viktorijas un Dienvidaustrālijas štatos.

Austrālijai īstenojot "nulles kovida" pieeju, dažādās valsts pilsētās tika noteiktas karantīnas, bet starptautiskās robežas pēdējos 16 mēnešus ir slēgtas. Tas ļāva austrāliešiem relatīvi normāli dzīvot pandēmijas apstākļos, izvairoties no liela mirušo skaita.

Austrālijas atkalatvēršanu pasaulei kavē lēna vakcinācija pret Covid-19, kuras gaitā sapotēti tikai apmēram 13 procenti valsts iedzīvotāju. Vakcinācijas lēno tempu noteica trūcīgas "Pfizer"/"BioNTech" vakcīnas devu piegādes un skepse par "AstraZeneca" vakcīnu.

Lēnais vakcinācijas temps arī apgrūtina cīņu pret delta varianta izplatīšanos.

Kopš pandēmijas sākuma Austrālijā ir reģistrēti vairāk nekā 33 000 inficēšanās gadījumu un 921 ar Covid-19 saistīts nāves gadījums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu