Latvijas 3x3 basketbolistiem par izcīnīto olimpisko zeltu pienāksies iespaidīga naudas balva no valsts budžeta (37)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas 3x3 basketbola izlases spēlētājs Agnis Čavars
Latvijas 3x3 basketbola izlases spēlētājs Agnis Čavars Foto: AFP/SCANPIX

Par olimpiskajās spēlēs iegūto pirmo vietu Latvijas 3x3 basketbola komanda varētu saņemt prēmiju līdz 426 862 eiro pēc nodokļu nomaksas, liecina Ministru kabineta noteikumi par kārtību, kādā piešķiramas naudas balvas par izciliem sasniegumiem sportā, un naudas balvu apmēru.

Kā paredz noteikumi, naudas balvu par izcīnītu olimpisko zeltu piešķir olimpisko sporta veidu komandu sporta spēļu nacionālo izlašu sportistiem, viņu treneriem, sportistus apkalpojošiem sporta darbiniekiem, tai skaitā sporta ārstiem un apkalpojošam personālam kopā.

Lai varētu pretendēt uz naudas balvas saņemšanu, Sporta likumā noteiktajā kārtībā atzīta sporta federācija iesniedz Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM) iesniegumu par sasniegumiem, un ministrija savukārt Latvijas Nacionālās sporta padomes priekšlikumu par naudas balvu piešķiršanu iesniedz izskatīšanai Ministru kabinetā.

TVNET jau ziņoja, ka Latvijas 3x3 basketbolisti šodien, 28.jūlijā, izcīnīja olimpisko zeltu, aizraujošā cīņā pieveicot Krievijas Olimpiskās komitejas (OKR) valstsvienību.

Latvijas 3x3 basketbola izlases sastāvā ir Agnis Čavars, Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Edgars Krūmiņš.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu