Būtiski mazinājusies Latvijas un Baltkrievijas robežsargu sadarbības intensitāte (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Robežkontroles punkts "Pātarnieki" pie Baltkrievijas robežas. Ilustratīvs attēls
Robežkontroles punkts "Pātarnieki" pie Baltkrievijas robežas. Ilustratīvs attēls Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas robežsargi komunicē ar Baltkrievijas kolēģiem par nelegālās imigrācijas gadījumiem, taču abu valstu sadarbības intensitāte ir būtiski mazinājusies, atzina Latvijas robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

Lai arī pēdējos mēnešos aizturēto nelegālo robežšķērsotāju skaits uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, salīdzinot ar situāciju Lietuvā, ir neliels, Baltkrievijas robežsardze ir atturīga, komunicējot ar Latvijas kolēģiem par nelegālās imigrācijas jautājumiem.

Pētersone gan vērsa uzmanību, ka pandēmijas ierobežojumu dēļ klātienes tikšanās izpaliek, taču informācijas apmaiņa ar pierādījumiem par nelikumīgu robežas šķērsošanu notiek rakstiskā veidā.

Kā ziņots, nelegālo migrantu plūsma pāri Lietuvas un Baltkrievijas robežai pēdējā laikā krasi pieaug. Kopš šā gada sākuma aizturēto nelegālo imigrantu kopskaits sasniedzis 3145 - 39 reizes vairāk nekā visa pagājušā gada laikā.

Jūlijā vien konstatēti 2484 nelikumīgi robežas šķērsošanas gadījumi.

Lietuvas amatpersonas uzskata, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai.

Migrācijas krīzes dēļ Lietuvā ir izsludināta ārkārtējā situācija.

Tikmēr Latvijas robežsardze pirmdien Krāslavas novadā par nelikumīgu Latvijas-Baltkrievijas robežas šķērsošanu aizturējusi deviņus Irākas pilsoņus.

Šogad šī ir piektā aizturētā Latvijas austrumu robežu nelikumīgi šķērsojušo personu grupa, savukārt pērn par "zaļās" robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu tika aizturēti 23 trešo valstu pilsoņi.

Latvijas Nacionālie bruņotie spēki no 12.jūlija nosūtījuši zemessargus uz valsts austrumu robežu nelegālās imigrācijas atturēšanas pasākumu pastiprināšanai. Zemessargi tika nosūtīti uz Latvijas - Krievijas un Latvijas - Baltkrievijas robežām.

Šāds lēmums pieņemts, jo novērojama pastiprināta nelegālo migrantu plūsma pār Lietuvas - Baltkrievijas robežu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu